RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Angela Merkel a respins oferta secretarului general al ONU pentru un post de consilier

Fostul cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, a respins oferta secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, pentru un post de consilier în cadrul organizaţiei, informează miercuri DPA și Agerpres.

Guterres i-a propus Angelei Merkel să prezideze un consiliu consultativ care să fie format din foşti şefi de stat şi de guvern, potrivit surselor de la ONU. Rolul acestui consiliu este de „a identifica bunurile globale publice şi alte zone de interes comun unde este cel mai mult nevoie de îmbunătăţiri de guvernare şi să propună modalităţi în care acest lucru ar putea fi realizat”.

Angela Merkel „a discutat cu secretarul general al ONU săptămâna trecută, i-a mulţumit, şi l-a informat că nu va accepta oferta”, a anunţat biroul de presă al fostului cancelar federal al Germaniei.

Politiciana conservatoare de 67 de ani nu a mai candidat la alegerile federale din septembrie şi s-a retras din politica naţională germ

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rușii atacă Vuhledar, o bătălie „crâncenă” este în desfășurare

Redacția

Rareș Bogdan, discurs pentru aderarea la Schengen în Parlamentul European: „România cere ce i se cuvine”

Redacția

USR Bucureşti va propune în Consiliul General ca strada pe care se află secţia consulară a Ambasadei Rusiei să fie redenumită „Alexei Navalnîi”, anunță Vlad Voiculescu

Redacția
Încarcă...