NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Angajatorii din Marea Britanie sunt disperaţi: Fără muncitorii români, recoltele vor putrezi pe câmpuri

Specialiştii britanici din agricultură trag un semnal de alarmă şi spun că recoltele vor putrezi pe câmpuri, dacă nu se găseşte forţă de muncă care să le lucreze. Muncitorii sezonieri din România sunt aşteptaţi cu braţele deschise în Regat.

Potrivit specialiştilor, ar fi nevoie de cel puţin 80.000 de muncitori pentru că recoltele britanicilor să poată fi strânse. Conform Daily Mail, o aeronavă cu 180 de români este deja aşteptată la aeroportul Stansted.

Doar 5 la sută din necesar

Până acum, mai bine de 32.000 de oameni au aplicat pentru un astfel de post, dar numai 4.000 s-au şi prezentat la interviu. Şi, cum pandemia de coronavirus a oprit majoritatea zborurilor din Europa, fermele britanice trebuie să se bazeze pe muncitori locali.

  

Cu toate astea, unele firme au reuşit să aducă muncitori din alte ţări. 180 de români vor ajunge chiar în Joia Mare cu un avion privat, de la Aeroportul Otopeni. Aceştia vor fi preluaţi cu un autobuz de la aeroportul Stanstead şi duşi în zona Lincolnshire, unde vor lucra.

„Până acum, peste 30.000 de voluntari s-au arătat interesaţi să îi ajute pe fermieri, răspunzând apelului de a hrăni naţiunea. Este un răspuns excelent în aceste vremuri. Dar nu este suficient! Avem nevoie de în jur de 80.000 de persoane pentru a ne asigura că fructele şi legumele vor fi culese la timp. Astfel, acolo unde se poate, vom încerca să aducem sezonieri pentru a ne asigura că pieţele şi supermarketurile sunt pline de marfă”, a declarat Mark Bridgeman, preşedintele Asociaţiei pentru Afaceri şi Pământ din Marea Britanie.

Sezonierii români, condiţii stricte

Conform sursei citate, muncitorii sezonieri români vor trebui să respecte normele de distanţare socială chiar şi în avion şi în autobuzul care îi va duce la locaţie. În plus, dacă prezintă vreun simptop de COVID-19, nu vor fi lăsaţi să se urce în avion la Bucureşti.

În afară de zborul din Joia Mare, în Marea Britanie mai sunt aşteptate cel puţin alte zece aeronave cu sezonieri din România, Bulgaria şi Germania.

BZI

Advertisements

Related posts

40 de cazuri noi de infectare cu coronavirus la Iași într-o zi

Redacția

Studii noi relevă că neanderthalienii au pictat peșteri în Europa cu mult înaintea oamenilor moderni

Redacția

Spaima vieții trasă de un hoț. A pătruns într-o casă și a dat peste două cadavre în putrefacție

Redacția
Încarcă...