RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Angajații Primăriei Pașcani așteaptă ca primarul să se întoarcă din concediu și să le mărească salariile cu 12%

Funcționarii publici din cadrul Primăriei Pașcani așteaptă, în continuare, să le fie majorate salariile cu 12%. Decizia ar trebui să vină ca urmare a ordonanței de Guvern OUG 27/2015.  

 

  

Liderul de sindicat din cadrul Primăriei, Vasile Cardaș, susține că a întocmit o documențatie pe care o va transmite primarului Dumitru Pantazi dar îl așteaptă pe acesta să se întoarcă din concediu. În tot acest timp, de când a fost aprobată ordonanța, administrația locală nu a dat niciun semn că ar dori să majoreze salariile funcționarilor, ținând cont că mai bine de 60% dintre aceștia au venituri extrem de mici. Din informațiile pe care le deținem există varianta ca situația să rămână neschimbată întrucât nu ar fi asigurat plafonul de salarii din bugetul anului 2015.

Reporterii noștrii au încercat să obțină un punct de vedere din partea reprezentanților Primăriei, a administratorului public Gică Zanet și a viceprimarului Vasile Axinte, însă niciunul dintre aceștia nu a dorit să facă comentarii, susținând că la această întrebare ar trebui să răspundă primarul municipiului Pașcani. 

Reamintim faptul că Guvernul a aprobat în luna iulie, majorarea cu până la 12% a salariilor angajaților din Administrația Publică Locală începând cu 1 august 2015, cu specificul în limita Bugetului și plafonului stabilit de către Ministerul de Finanțe. Acestea sunt doar o parte dintre revendicările pe care funcționarii publici le-au cerut și le cer în continuare. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cetăţeanul “verde” obligat să plătească pentru că trăieşte eco

Ema Roman

Pantazi a explicat de ce nu a delegat serviciul de deszăpezire, către CLP Ecoserv SRL, în mandatul său!

Răzvan Grecu

Condițiile lui Danu când a trecut la PNL: Referendum pe tema apei și consultarea cetățenilor, înainte de luarea deciziilor

Marius Parteni
Încarcă...