NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Anchetă DSP cu Poliția: Alte cinci cazuri de persoane confirmate cu coronavirus la Moțca!

Situație tensionată la nivelul comunei Moțca. Datorită cazurilor de coronavirus confirmate în localitate epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Iași au încercat în decursul zilei de ieri să preleveze teste mai multor persoane care au intrat în contact cu cei declarați pozitivi.

Activitatea celor de la DSP  a fost blocată de către membrii familiilor vizate, fapt ce a necesitat prezența forțelor de ordine.

„Direcția de Sănătate Publică Iaşi desfașoară în aceasta perioadă o anchetă epidemiologică  într-o localitate rurală din judeţul Iaşi, în urma confirmării cu noul coronavirus a unor persoane din această localitate. Ancheta are în vedere stabilirea tuturor contacţilor direcţi, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru noul coronavirus. Epidemiologii din cadrul DSP Iași au recoltat mai multe probe din colectivitate, iar rezultatele au confirmat prezenţa noului coronavirus la 5 persoane din această localitate. Având în vedere atitudinea ostilă a celor confirmați pozitiv cu COVID-19, a fost necesara intervenția forțelor de ordine. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, iar măsurile și concluziile finale vor fi anunțate după încheierea acestei”, se arată în comunicatul Grupului de Acțiune Strategică.

Multe din persoanele care urmau să fie testate au refuzat acest lucru. Unii s-au ascuns la vederea echipajelor. Rudele lor au făcut scandal.

Reamintim faptul că două persoane din comunitatea romilor din Moțca au decedat, una din cauze fiind infecția cu noul coronavirus.  

loading...
Advertisements

Related posts

Mircea Zuzan, președinte Consiliului de Administrație al celei mai stabile societăți din subordinea CL

Marius Parteni

Urmărirea tensiunii arteriale acasă: cum se face corect

Redacția

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului va fi închis în perioada 1-4 mai

Răzvan Grecu
Încarcă...