NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Analiză. Un congres cât o guvernare. Mizele alegerilor din PNL

Toate scenariile referitoare la consecinţele Congresului PNL arată că stabilitatea partidului, dar şi cea a guvernării vor fi greu de redobândit, indiferent de cine va câştiga competiţia liberală. Pentru că oricare grupare ce va ieşi învingătoare nu va putea rezolva disputele din PNL.

Florin Cîţu este favorit la alegerile de sâmbătă. Premierul are în spatele său mai mulţi lideri de filiale care îl susţin, iar din poziţia de şef al Guvernului a putut să le promită primarilor liberali, care sunt circa 1.250 şi vor fi delegaţi la Congres, bani suplimentari pentru salarii, facturi neplătite şi pentru proiectele de investiţii. Mai mult, joi, Ministerul Dezvoltării a anunţat că aleşii din teritoriu pot depune şi proiecte care să fie finanţate prin Programul Naţional „Anghel Saligny”. Însă în cazul în care iese Florin Cîţu preşedinte al formaţiunii, cu greu va putea fi refăcută Coaliţia. Deşi premierul consideră că Dan Barna şi Dacian Cioloş se vor întoarce la negocieri, USR PLUS preferă calea opoziţiei decât să lucreze iar cu Florin Cîţu. 

Aşadar, premierul rămâne doar cu varianta sprijinului parlamentar al PSD. În schimb, Cîţu are susţinerea lui Klaus Iohannis. Însă o întrebare pe care şi-o pun cei din echipa Cîţu este cât va rezista premierul la şefia partidului şi în fruntea Guvernului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

(VIDEO) Accident feroviar! Trenul Galați – Cluj a lovit o autobasculantă

Redacția

BREAKING Grecia a intrat în lista roșie de risc epidemiologic. Doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală sunt scutite de carantină la sosirea în România, începând de duminică, 1 august

Redacția

​Business report Cum îți recuperezi banii dacă ți-ai anulat vacanța în Grecia. Ce citim în cărțile românești de bucate dincolo de rețete? “Fenomenul” documentelor Covid false. Tarife limitate la eliberarea documentelor privind stagiile de cotizare la pensie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site