NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Analiză. Liberalii au scos cuţitele pe masă. Ce se poate întâmpla cu PNL după congresul din 25 septembrie

Liberalii sunt din ce în ce mai divizaţi în interior. Iar disputele sunt numeroase, de la împărţirea în echipa Cîţu şi echipa Orban, la poziţionarea împotriva oricărei legături cu PSD, reevaluarea relaţiei cu Klaus Iohannis sau necesitatea reluării dialogului cu USR-PLUS, astfel încât orice liberal care ar conduce Guvernul să aibă susţinerea unei majorităţi parlamentare.

Practic, la nivelul PNL sunt discuţii pe cel puţin trei paliere: ce se întâmplă cu partidul, ce se întâmplă cu guvernarea şi cum decurge colaborarea cu şeful statului. Referitor la ultimul punct menţionat, Ludovic Orban a subliniat, într-un prim mesaj de distanţare faţă de preşedintele României, că PNL nu are nicio „datorie” faţă de Iohannis, aluzie la alinierea a numeroşi lideri în spatele lui Florin Cîţu pentru că premierul ar avea susţinerea tacită a şefului statului.

„Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis. Dimpotrivă, eu am convingerea că preşedintele PNL trebuie ales de membrii PNL cu gândirea lor, cu mintea lor şi cu sufletul lor”, a declarat Orban, într-o întâlnire cu liberalii din Dâmboviţa, filială care îl susţine.

Reacţia a venit imediat din partea echipei Cîţu. Rareş Bogdan (prim-vicepreşedinte PNL) i-a transmis că a uitat că Iohannis a oprit două puciuri împotriva sa când era premier.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

VINE ORA DE IARNĂ! Când se schimbă ora și cum ne influențează

Redacția

Bărbat cu coronavirus, lăsat să plece acasă de două ori de la UPU. Abia a treia oară a fost testat

Redacția

Anunț important făcut de CNAS: Cum se acordă concediile medicale pentru carantină

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site