RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANAF a colectat mai mult în aprilie, dar nu cât să acopere “gaura bugetului”

ANAF a încasat mai mult cu aproape 10% în aprilie, dacă eliminăm TVA-ul restituit, conform datelor instituției. Anunțul vine în condițiile în care Guvernul încă lucrează la măsurile de austeritate pe care o să le aplice, având în vedere că a fost indentificată o lipsă de circa 20 miliarde lei la buget, fiind numită și gaură bugetară.

ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Au fost supraestimate veniturile și subestimate cheltuielile. La venituri, de exemplu, au fost previzionate sume care au fost realizate doar anul trecut, pentru că a fost unul special. În plus, nu mai avem inflația din 2022.

  

Revenind, în luna aprilie, ANAF a avut încasări nete de 35,69 miliarde lei, cu 9,8% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 3,20 miliarde lei.

Tot în aprilie s-a restituit și compensat TVA în valoare de 3,95 miliarde lei, cu 91,43% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 1,88 miliarde lei.

Ce spuneau recent economiștii și profesorii la o dezbatere

Luna trecută a fost o dezbatere în care economiștii și profesorii ASE au dat vina pe modul în care a fost scris bugetul.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un mal de pământ s-a surpat peste un muncitor. Bărbatul a fost îngropat cu totul și nu a mai putut fi salvat

Redacția

fanatik.ro: Unde nu trebuie să îți ții niciodată banii și lucrurile de valoare. Un fost spărgător a spus care sunt cele mai nesigure locuri

Redacția

Marea Britanie: Comisia de anchetă privind pandemia îşi începe audierile

Redacția
Încarcă...