RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Prognoza meteo pentru 26 februarie – 25 martie. Început de martie cu vreme schimbătoare și primele semne de secetă

Administraţia Naţională de Meteorologie a reactualizat prognoza meteo pentru intervalul 26 februarie – 25 martie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. 

“Cu toate că valorile termice vor fi în scădere, vremea se va menține caldă și pe parcursul săptămânii viitoare. Înnorãri şi ploi pe arii restrânse se vor semnala cu precãdere în jumătatea de vest a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar cu viteze mai mici şi pe arii mai restrânse şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în vest și în nord-vest”,  a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo pentru 26 februarie – 4 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

  

Prognoza meteo pentru 11-18 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru 18- 25 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

observator

Related posts

Ruta Ocolitoare a Pașcaniului – un proiect abandonat, discutat în fals în spațiul public!

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi, amendat într-un proces cu Arsacis, pe subiectul apei la Paşcani

Răzvan Grecu

EcoServ SRL, societate cu datorii ascunse, va primi pe tavă un cadou din partea șefilor Primărie, cu sprijinul consilierilor PSD – PMP

Marius Parteni
Încarcă...