RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ambrozia de la Iaşi face legile să se bată cap în cap

Planta cu puternic efect alergen, care se înmulţeşte foarte repede, a năpădit un teren cu rezervoare de apă ale Apavital. Legea obligă proprietarii de terenuri să erbicideze, dar societatea de apă nu poate să folosească asemenea substanţe în apropierea rezervoarelor sale. Ce soluţie a trebuit să adopte Apavital şi cât de eficientă este aceasta?

 

  

„Culmea ironiei. Un teren declarat drept zonă de protecţie sanitară este plin de ambrozie“, semnalează consilierul judeţean PNL Romeo Vatră, referindu-se la un teren situat pe şoseaua Munteni, în spatele Pieţei Păcurari. El a publicat mai multe imagini cu terenul respectiv, pe care se află rezervoare de apă ale societăţii de furnizare a apei potabile, Apavital. În postarea sa de pe Facebook, Vatră aminteşte de efectele alergiei provocate de această plantă, dar şi de obligaţia prevăzută de lege a proprietarilor de terenuri „să cureţe şi să erbicideze aceste terenuri pe care se află ambrozie. Amenzile variază de la 750 la 5.000 Ron pentru proprietarii persoane fizice şi între 5.000 şi 20.000 Ron pentru firme“, precizează consilierul.

Ambrozia se înmulţeşte foarte repede şi are un puternic efect alergic. În timp, poate provoca astm. Nu există tratament pentru acest tip de alergie, mai scrie Romeo Vatră. El a semnalat, cu câteva săptămâni în urmă, o situaţie similară în zona Barierei BJATM. „Am iniţiat o campanie pe grupul Ieşeanul pentru a ajuta autorităţile la identificarea terenurilor pe care creşte ambrozie“, încheie el.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Inspectoratul Școlar Județean Iași implică directorii și profesorii în dezvoltarea de programe interactive și de studiu individual pentru elevi

Redacția

Un nou val de CANICULĂ cuprinde România. Marţi, temperaturile ajung la 37 de grade Celsius

Redacția

Mitropolitul Moldovei, despre referendum: „Celor care nu au fost la vot ne cerem scuze noi, oamenii Bisericii”

Redacția
Încarcă...