NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Algerianul care s-a retras de la Jocurile Olimpice pentru a nu întâlni un sportiv israelian a primit o suspendare istorică

Sportivul algerian Fethi Nourine şi antrenorul său au fost suspendaţi câte 10 ani de către Federaţia Inetrnaţională de Judo (IJF) pentru faptul că s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma tragerii la sorţi, conform căreia ar fi trebuit să înfrunte un judoka israelian, relatează Reuters.

Nourine (30 ani) urma să îl înfrunte în primul meci pe sudanezul Mohamed Abdalrasool la cat. 73 kg, iar o victorie i l-ar fi adus ca adversar pe israelianul Tohar Butbul în turul următor. Fethi Nourine a afirmat că susţinerea sa politică pentru cauza palestiniană a făcut imposibil că concureze contra lui Butbul.

Comitetul Olimpic Algerian le-a retras acreditările lui Nourine şi antrenorului său Amar Benikhlef şi i-a trimis acasă de la Tokyo, scrie Agerpres.

IJF, care i-a suspendat temporar pe Nourine şi Benikhlef, a precizat că cei doi au folosit Jocurile Olimpice ”ca platformă pentru protest şi pentru propagandă politică şi religioasă”, încălcând codul său de etică şi Charta Olimpică.

  

Cei doi sunt suspendaţi până la data de 23 iulie 2031 de la toate evenimentele organizate de IJF, însă pot face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, se arată într-un comunicat al forului mondial,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Victorie la scor. CSM Kosarom-Sporting Suceava 9-3

Răzvan Grecu

Daniela Glodeanu,căpitanul echipei CSS Unirea Iași:„Rugbyul adevărat l-am descoperit în clasa a IX-a, odată cu venirea mea la Colegiul CF Unirea Pașcani”

Redacția

Ştiinţa Miroslava vrea să promoveze cu jucători de la Paşcani şi Pojorâta

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site