RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Alertă din cauza gripei AH1N1. Filtru sanitar la graniţa cu Ucraina, unde este epidemie


E alertă la graniţa cu Ucraina, în judeţul Suceava, din cauza gripei AH1N1, numită în trecut “porcină”. La Vama Siret se face control pentru depistarea persoanelor bolnave. Autorităţile speră să nu se extindă epidemia din Ucraina, unde virusul AH1N1 a ucis 122 de oameni. La noi, nu a murit nimeni de gripă.

  

 

La Vama Siret, o asistentă medicală trebuie să urmărească dacă persoanele care vin din Ucraina au simptome de gripă: febră, dureri de cap şi musculare şi o stare generală de rău. Zeci de călători au fost întorşi din drum. Călătorii nu sunt însă speriaţi de virusul care a cauzat peste 100 de decese în Ucraina.

Ambulanţa pregătită să preia cazurile cu probleme a fost retrasă după 24 de ore de staţionare în vamă. La noi, gripa a apărut doar sporadic. Şi nu a făcut victime, faţă de anul trecut, când au fost 40 de decese. De la începutul sezonului, în toată ţara, au fost confirmate 31 de cazuri, 20 – cu virusul AH1N1.

Aproape 80 de mii de persoane au ajuns la doctor cu infecţii respiratorii acute, mai puţine decât anul trecut. 14 au făcut forme severe. Acesta este inclus în formula vaccinului antigripal. La medicii de familie şi în spitale mai sunt disponibile o sută de mii de doze gratuite.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Mamele cu mai mulţi copii vor primi indemnizaţie viageră între 600 şi 1.000 lei

Redacția

ANAF avertizează contribuabilii: Nu completaţi cu date personale formularul cerut de siteul taxe-anaf.com!

Redacția

Descoperire fascinantă făcută de sonda spaţială New Horizon. Fenomenul se produce, în mod similar, pe Terra şi pe Marte

Redacția
Încarcă...