NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De Crăciun, parlamentarii fac un CADOU SCUMP aleşilor locali. LISTA PENSIILOR SPECIALE pentru primari, viceprimari şi şefii de la CJ

După parlamentari, şi aleşii locali vor avea pensii speciale. Senatul a adoptat luni legea potrivit căreia primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşdinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat. Deocamdată, nu există o estimare a impactului bugetar al unei asemenea măsuri.

  

 

Aleşii locali nu se vor plânge de banii de bătrâneţe, potrivit noii legi adoptate de Parlament, cea mai mică indemnizaţie specială, pentru un mandat complet fiind de 891 de lei, care se adaugă la pensia normală. Cel mai mare bonus la pensie îl primeşte persoana care a îndeplinit mandatul de Primar al Capitalei, respectiv 2.130 de lei, pentru cei patru ani la şefia Capitalei. Sumele cresc proportional cu numărul de mandate, dar nu mai mult de trei.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consilii Judeţene.

Citește articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

Advertisements

Related posts

10 greșeli gramaticale „făcute din obișnuință”

Redacția

7 alimente pe care trebuie să le ţii la frigider

Redacția

Surpriză plăcută: bucureştenii merg în proporţie de 36% la teatru, într-un procent similar cu londonezii şi parizienii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site