NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Anunț de ultimă oră: “Serviciile secrete ruse pregătesc o lovitură de stat în Republica Moldova”

Există o ‘probabilitate ridicată’ pentru o lovitură de stat în Republica Moldova, lovitură inițiată de forțele proruse prin coordonarea serviciilor secrete ale Federației Ruse, avertizează miercuri grupul analitic Da Vinci AG, citat de agenția de presă Unian.ua.

  

 

Potrivit grupului, destabilizarea situației din Republica Moldova ar putea fi urmată de apariția unor ‘focare regionale de tensiuni, care ar include și o parte a regiunii Odesa.’ De asemenea, ‘este posibilă destabilizarea situației din România, pe baza factorului etnic’, se spune pe site-ul grupului, davinci.org.ua, potrivit Agerpres.

‘Scenariul de forță în Republica Moldova ar putea actualiza problema ‘caracterului oportun’ al aflării trupelor ruse pe teritoriul Transnistriei și întări prezența acestora în regiune’, avertizează grupul.

În materialul postat pe site se spune că la data de 20 decembrie 2015 la Tiraspol a sosit Gheorghi Meniailo, expert în cadrul Institutului Rus pentru Cercetări Strategice (RISI), deplasarea acestuia având drept scop ‘îmbunătățirea activității Centrului Nistru-Prut al RISI’.

Sub coordonarea general-locotenentului Leonid Reșetnikov, RISI a fost unul dintre autorii strategiei pentru anexarea Crimeei și ocupării Donbasului.

‘La ora actuală, există toate semnele că se pregătește destabilizarea situației în Republica Moldova, organizarea unei lovituri de stat, înlocuirea președintelui Timofti și inițierea de alegeri legislative anticipate, în interesul forțelor proruse’, subliniază experții de la Da Vinci AG.

Citiți articolul integral pe Realitatea.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Șapte moldoveni dintr-o grupare paramilitară au fost reținuți. Sunt acuzați că aveau de gând să atace instituții ale statului .

Redacția

Cum îți detoxifici ficatul peste noapte și te trezești plină de energie

Redacția

Cele mai rele femei de gură, în funcţie de zodie: cine riscă să moară otrăvită dacă se muşcă de limbă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site