NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Agenţia Medicamentului: Spitalele din întreaga ţară primesc săptămâna aceasta 51.000 de cutii de Miostin / Producția medicamentului necesar după operații a fost oprită din cauza unor „neconformități”

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România anunţă, luni, că 51.000 de cutii de Miostin 0,5 mg/ml soluţie injectabilă vor fi livrate în cursul acestei săptămâni spitalelor din România. Această cantitate, conformă cu specificaţiile produsului, va asigura necesarul pentru o perioadă de aproximativ 3 luni, relatează News.ro.

„Având în vedere faptul că în prezent, în România, cu substanţa activă metilsulfat de neostigmină nu mai este autorizat niciun alt medicament, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), înţelegând impactul produs pe piaţa farmaceutică de lipsa acestuia, va sprijini fabricantul, în limita prevederilor legale, pentru depăşirea acestei situaţii şi asigurarea disponibilităţii produsului în România”, a transmis, luni, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a adăugat că „nevoia pacienţilor pentru medicaţie este prioritară pentru ANMDMR şi, cu respectarea prevederilor legale, va susţine orice iniţiativă care ajuta în acoperirea necesarului de medicamente, inclusiv autorizarea pentru nevoi speciale”.

Advertisements

”Medicamentul MIOSTIN 0,5 mg/ml (NEOSTIGMINI METILSULFAS) soluţie injectabilă a fost notificat la începutul lunii septembrie 2022 de către deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP) cu discontinuitate temporară din motive de fabricaţie. Ulterior, DAPP a procedat la fabricarea unor noi serii utilizând procesul actual de fabricaţie,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Proiect de lege: PNL cere interzicerea creșterii și eutanasierii nurcilor și șinșilelor în scop comercial

Redacția

La Liga: Osasuna vs. FC Sevilla. Începe spectacolul din Spania

Redacția

Iohannis, la 15 ani de la aderarea la UE: Este fundamental să conştientizăm că apartenenţa României la Uniunea Europeană nu este „un dat”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site