NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers Național

Află hobby-urile de top care te fac mai inteligent

Trebuie să recunoaștem faptul că nu tot ceea ce facem practic în viața de zi cu zi este cool. Totuși există anumite hobby-uri pe care unii oameni le practică și despre care se spune că îi fac mai inteligenți. Află în acest articol care sunt acestea și să sperăm că ele îți vor oferi un pic de relaxare și te vor ajuta să te simți mai bine în viața de zi cu zi.

Învățând lucruri noi, oamenii devin mai inteligenți

Oamenii au două forme de inteligență, din care una este înnăscută, este materia creierului și se datorează în special genelor, iar una se numește “memoria de lucru” și poate fi instruită. Ei pot deveni mai inteligenți dacă se informează, dacă citesc, asta îi va face un pic mai înțelepți.

Psihologii consideră că oamenii își pot spori inteligența, dar trebuie să acumuleze informații pe parcursul vieții, să dobândească cunoștințe și să-și dezvolte abilitățile lingvistice. Ei pot face asta învățând lucruri noi, abilități noi, etc. Contează în acest sens trăsăturile de personalitate, care sunt diferite la oameni și factorii motivaționali. Personalitatea este forța care face lucrurile să avanseze.

  

Dezvoltarea ideilor

Există oameni care sunt creativi și care atunci când le vine în minte o idee interesantă, nu mai pierd timpul, o scriu pe hârtie, pentru ca mai târziu să o aplice în practică. Dezvoltarea ideilor care le vin în minte este o modalitate de a-și dezvolta inteligența. Prin aplicarea unor idei grozave se pot rezolva multe probleme și chiar se pot obține bani. Asta înseamnă și capacitatea de a vedea lucrurile din altă perspectivă, sau de a le realiza într-un mod diferit decât procedăm în viața de zi cu zi.

Uneori este greu să vedem că anumite lucruri le putem face și în alte moduri. Totuși, cu toții am experimentat la un moment dat în viață situații în care am aplicat alte strategii, sugerate de oameni străini și am constatat că rezultatele au fost bune. Nu este suficient să ai o idee grozavă, trebuie să ai și curajul să o realizezi.

Visele sunt importante mai mai ales pentru persoanele ambițioase. Unele femei au idei și vor să-și împlinească visele imediat, dar nu sunt dispuse să împrumute bani sau să facă credite. Ele aleg un mod rapid și ușor de a strânge bani lucrând la un studio de videochat în Iași la https://www.nightprowl.ro/studio-videochat-iasi.

Visele sunt tot ce contează în viață, iar pentru a nu fi dărâmate este nevoie de bani, de curajul de a depăși toate obstacolele. Femeile care vor să fie independente au diferite obiective, vise și proiecte în mânecă, iar pentru realizarea lor cel dintâi se gândesc să economisească banii necesari.

Alte hobby-uri prin care devii mai inteligent

Multe cărți despre inteligența emoțională spun că oamenii trebuie să-și cunoască abilitatea de a se confrunta cu emoțiile, de a înțelege și descifra emoțiile celorlalți, pentru a răspunde corespunzător la comportamentul lor.

Desigur inteligența emoțională contează, dar mai presus de asta are importanță cunoașterea, pentru că astfel oamenii sunt mai capabili să-și controleze emoțiile, motiv pentru care atunci când aud lucruri groaznice nu sunt deranjați emoțional și au maturitatea necesară să facă față situației.

Învață să cânți la un instrument pentru că asta poate ajuta la creșterea sănătății mentale și a abilităților cognitive. Cercetătorii spun despre muzicienii activi că au creierul mai bine dezvoltat decât alți oameni care nu au acest hobby.

Fă mai mult sport pentru că asta te ajută să fii mai activ, mai dinamic, să ai o capacitate sporită de a acumula informația și de a analiza evenimentele.

Meditația are efecte calmante și relaxante, ajută creierul să acumuleze mai ușor informația. Meditația îi ajută pe oameni să-și controleze gândurile și să elimine pe acelea care sunt negative sau irelevante. Stresul și grijile pot afecta puterea de concentrare și deci este nevoie de meditație pentru relaxarea creierului, astfel el va fi preocupat doar de ceea ce contează cu adevărat.

Învățarea unei limbi străine poate crește inteligența și poate scădea riscul de demență mai târziu în viață. Prin citit  antrenezi creierul să perceapă și să stocheze cunoștințele, care apoi sunt procesate și ajută la dezvoltarea inteligenței. Studiile cercetătorilor arată că prin lectură se îmbogățește vocabularul, de dezvoltă abilitățile lingvistice și acestea au un efect pozitiv asupra inteligenței.

Și exercițiile fizice au rol bun asupra creierului, stimulează creșterea sinapselor dintre neuroni. Ele cresc și calitatea somnului, ceea ce ajută de asemenea creierului, să se recupereze și să stocheze în mod optim informațiile primite.

Advertisements

Related posts

Blue Air anunţă reluarea zborurilor regulate. Lista completă a destinaţiilor

Redacția

Au apărut zeci de ieșeni care vor primi 2.000 de lei lunar pentru că au ”răsturnat comunismul”(FOTO LISTE)

Redacția

Noul capelan șef de la Harvard este ateu

Redacția
Încarcă...