NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Mamma Mia, ce dosar a făcut DNA! Trei polițiști de la Rutieră săltați după ce au mâncat pizza gratis

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a lăsat dosarele mari de corupţie şi s-a aplecat la firul ierbii. Aceştia au “copt” un dosar în care, la prima vedere, trei poliţişti de la Rutieră au fost ridicaţi în cursul zilei de ieri pentru infracţiunea de luare de mită.

Cei trei ar fi fost mituiţi cu pizza de la Mamma Mia, iar în schimbul acestor bunătăţi culinare, şoferii pizzeriei de la care aceştia comandau ar fi fost “păsuiţi” de către poliţiştii pofticioşi. Culmea, cei de la DNA i-au filat pe cei trei. Tot cei de la DNA au avut ieri o surpriză, care explică şi faptul că au preluat un dosar cu un prejudiciu mic: au confundat un poliţist, care este agent, cu fratele său, ofiţer.

Ieri dimineaţă, cei de la Direcţia Generală Anticorupţie Iaşi, la cererea DNA Iaşi, au mers în mai multe locaţii din municipiul Iaşi, cu mandate de percheziţii şi aducere, pe numele a trei poliţişti de la Biroul Rutier Iaşi şi Serviciul Public de Înmatriculări şi Permise Iaşi. La ora 9, cei de la DGA Iaşi au mers la Biroul Rutier Iaşi unde l-au luat la audieri pe Robert Barabaş, care se afla în timpul serviciului, şi i-au arătat un mandat de aducere pentru infracţiunea de luare de mită. Tot pentru luare de mită, au fost aduşi la audieri şi Cristian Lohan şi Viorel Zaborilă. În acelaşi timp, alţi anchetatori au mers la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Iaşi unde au ridicat câteva documente şi au luat la întrebări pe şeful atelierului unde se fabrică plăcuţele de înmatriculare.

La prima vedere, cele două percheziţii par a nu fi în acelaşi dosar, lucru confirmat şi de surse ale Ziarului de Iaşi. În privinţa celor trei agenţi de la Biroul Rutier Iaşi, potrivit unor surse ale jurnaliştilor, aceştia ar fi comandat mâncare în valoare de 4.600 de lei, suma fiind şi prejudiciu în dosar. Doar unul dintre agenţi a fost reţinut aseară, doar pentru că a fost mai pofticios: Robert Barabaş care a făcut 21 de comenzi la Mamma Mia a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită, în timp ce ceilalţi doi, care au mâncat mai puţin, au fost puşi sub control judiciar. Este vorba despre Viorel Zaborilă care a dat doar o comandă, iar Cristian Lohan, a făcut cinci comenzi. Acesta din urmă este aproape de pensionare. Aceştia ar fi comandat mâncare, în special pizza, şi ar fi “păsuit” în trafic şoferii firmei Mamma Mia, care distribuiau clienţilor comenzi la domiciliu. Tot în cursul zilei de ieri, au fost audiaţi şi cei din conducerea Mamma Mia. “Clienţii mei sunt nevinovaţi în toată această ecuaţie. Ei nu au fost reţinuţi”, ne-a spus aseară Răzvan Huţanu, avocatul celor de la Mamma Mia.

Printre mai multe întrebări care se ridică din acest dosar, mai ales cu privire la rolul DNA-ului într-un dosar cu un prejudiciu atât de mic, aseară s-a lămurit acest mister: procurorii l-ar fi confundat pe unul dintre poliţiştii de la Rutieră cu fratele său. Viorel Zaborilă este agent şef şi ar fi fost confundat cu fratele său, care este ofiţer, însă la o altă structură. Acesta ar fi fost întrebat de către procurori despre funcţia sa apoi “s-au dezumflat” când au auzit că este agent. Viorel Zaborilă a intrat în rândul poliţiei rutiere în primăvară, până atunci activând la postul de poliţie Ciurea. Percheziţiile de ieri au suscitat mai multe întrebări, şi au adâncit misterul acestui dosar prin prisma faptului că procurorii nu au lăsat avocaţii poliţiştilor să se uite în dosar, cel mai probabil deoarece sunt şi alte acuzaţii conexe. De altfel, ieri nu se ştia dacă percheziţia de la Serviciul Public de Înmatriculări şi Permise Iaşi prin care Felix Crengăniş, şeful atelierului de plăcuţe de înmatriculare, are legătură cu dosarul „pizza”. “Astăzi (n.r. – ieri), toţi angajaţii au fost la serviciu. S-au ridicat nişte documente, a fost luat un coleg de la Atelier, care ştiu că nu a fost reţinut. În rest, nu ştim nimic”, ne-a spus un angajat de acolo. 

ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

S-a simplificat procedura de înmatriculare a autovehiculelor operatorilor de transport

Redacția

TRAGEDIE in politica ieseana. Consilierul local Cristinel Corozal a decedat

Redacția

Unu din zece români infectaţi cu HIV este din județul Iași!

Redacția
Încarcă...