NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Tătăruși, proiecte pentru viitor! Extinderea rețelei de drumuri, sistemul de alimentare cu apă și înființarea rețelei de gaz

Comuna Tătăruși, una dintre cele mai dezvoltate localități din județul Iași și nu numai, își va continua în anii următori procesul de modernizare. Sunt vizate alte obiective îndrăznețe pe sectorul infrastructurii rutiere și asigurarea utilităților.

Pentru anii următori, sunt țintite investiții de aproximativ 3 milioane de euro, în extinderea și modernizarea drumurilor. Vorbim de drumurile comunale din satele Vâlcica și Iorcani, dar și întreținerea celor modernizate.

“Oportunități de atragere a finanțărilor sunt. Programul Național de Dezvoltare Locală, fondurile europene. Important este să fim pregătiți cu proiecte. Știm ce avem de făcut, cunoaștem foarte bine nevoile comunității și ale cetățenilor”, ne-a precizat primarul Costel Iosub.

Exinderea rețelelor de apă potabilă și racordul gospodăriilor, precum și înființarea rețelei de canalizare sunt pe agenda publică. Mare parte din aceste investiții sunt pe lista Asociației Regionale a Serviciilor de Apă Canal Iași și operatorului ApaVital, prin Programul Operațional Infrastructură Mare de care va beneficia județul Iași. Aici comuna Tătăruși este prinsă cu o finanțare de 16 milioane de euro.

“Continuăm extinderea și racordul la sistemul de alimentare și apă, în Iorcani și Vâlcica, scopul nostru este ca toată comuna să fie racordată. Vom beneficia prin programul european de sistem centralizat de canalizare în toate satele. Sunt peste 16 milioane de euro ce vor fi investite la Tătăruși. Aceste lucrări sunt programate să înceapă din anul 2021”, mai precizează primarul localității.

În comuna Tătăruși este început sistemul de alimentare cu apă, iar administrația a primit deja multe cereri pentru racordare.   

Gazul metan în localitate, este un alt obiectiv ce prinde contur. Tătăruși face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de alimentare cu gaze naturale a localităților, alături de comunele Valea Seacă, Lespezi, Vânători și Sirețel care lucrează la un proiect comun.

“Promovăm într-un parteneriat comun proiectul privind înființarea rețelei de gaz metan în localitățile noastre. Studiul de Fezabilitate va da dimensiunea valorică a acestui proiect. Cu siguranță vom reuși să finalizăm acest proiect”, mai spune Costel Iosub. 

Înființarea rețelei de gaz metan este o prioritate pentru toate Primăriile înscrise în această asociație. Racordarea se va face din magistrala ce tranzitează comuna Cristești.

Advertisements

Related posts

Caz de pestă porcină confirmat într-o gospodărie din Răchiteni

Oana Cordoneanu

Au început lucrările de modernizare a drumului Stolniceni – Brătești, investiție cifrată la 5,6 milioane lei

Marius Parteni

Fetita de 2 ani, ucisa de tren in zona Targu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...