RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Afganistan: Cel puțin 17 morți în timpul unor focuri de armă de celebrare, după ce talibanii au spus că au cucerit Panjshirul VIDEO

Cel puţin 17 oameni au murit sâmbătă la Kabul, în urma unor focuri de armă trase în aer pentru a sărbători potrivit căreia talibranii ar fi preluat controlul asupra provinciei Panjshir, ultima provincie din Aganistan care luptă cu gruparea islamistă, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Liderii opoziţiei faţă de talibani au negat că provincia a căzut.

Agenţia de presă Shamshad a anunţat că în urma focurilor de armă trase în aer au fost ucişi 17 oameni şi alţi 41 au fost răniţi. Agenţia Tolo a relatat despre un număr similar.

Cel puţin 14 oameni au făst răniţi în astfel de focuri de armă în provincia Nangarhar, la est de capitală, a declarat Gulzada Sangar, purtătorul de cuvânt al unui spital din Jalalabad.

  

#panjshir
Conquest of Panjshir district.#taliban #kabul #victory https://t.co/WyQXa49DYo

— Sirajudeen Khan (@SirajudeenKha13) September 4, 2021

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a criticat focurile de armă.

”Evitaţi să trageţi în aer şi mulţumiţi în schimb Domnului. Gloanţele pot răni civilii, aşa că nu trageţi dacă nu este necesar”, a scris Mujahid într-un mesaj pe Twitter.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

NASA, imagine cu un posibil nou crater pe Lună, format în urma impactului sondei ruseşti Luna-25

Redacția

O cisternă cu lapte s-a răsturnat în Pasul Tihuța. Șoferul a murit

Redacția

Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni delegaţia României care va participa la Jocurile Invictus: „Dvs. ştiţi cel mai bine ce înseamnă dramele războiului”

Redacția
Încarcă...