NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adio cimitir în 2020 la Pașcani! Primăria abia a demarat licitația pentru proiectul tehnic

Încă un an fără cimitir la Pașcani. Administrația locală a scos la licitație pe SICAP, în data de 29 iunie 2020, serviciile de proiectare în vederea amenajării noului cimitir. Termenul de depunere a ofertelor este 15 iulie 2020.

Firma care va câștiga licitația pentru realizarea proiectului tehnic al noului cimitir va fi desemnată până la data de 15 noiembrie 2020. Aceasta în termen de 60 de zile ar trebui să realizeze proiectul tehnic.

După întocmirea acestui document ar trebui să se demareze licitația pentru lucrările de amenajare a noului cimitir.

Ținând cont de termenele avansate este evident că în acest an nu se vor demara lucrările la noul cimitir, un obiectiv extrem de necesar comunității locale.  Suma pe care administrația locală intenționează să o plătească pentru realizarea proiectului tehnic este de 132.000 lei. Până acum municipalitatea a mai plătit 31.000 lei pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Proiectul privind amenajarea noului cimitir a fost aprobat de Consiliul Local Pașcani în anul 2018. De atunci Primăria Pașcani nu a reușit decât să întocmească studiul de fezabilitate, timp în care primarul Dumitru Pantazi a promis că lucrările vor începe în cel mai scurt timp.

Pe terenul din cartierul Fântânele ar urma să fie amenajate în jur de 800 de locuri de înhumare, să se construiască o capelă mortuară şi să se realizeze alei mărginite de arbori şi arbuşti.

Conform anunțului de pe SICAP darea în folosinţă a cimitirului nou este prevăzută pentru vara anului 2024.

loading...
Advertisements

Related posts

Au trucat concursul de la Eco Salubritate! Vechimea în administrarea firmelor lui Leonard Ursu a fost crescută artificial! Făt-Frumos ar fi invidios pe inovația de la Pașcani!

Răzvan Grecu

Comisia pentru protecție socială și combaterea sărăciei a avizat favorabil redelegarea serviciului de apă-canal către ApaVital

Răzvan Grecu

Ieșenii sunt solidari cu persoanele afectate de inundațiile din Județul Galați

Redacția
Încarcă...