NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adina Gîrjan, al doilea subprefect al județului Iași

Adina Gîrjan, manager public în cadrul Instituției Prefectului – Județul Iași a fost nominalizată pentru funcția de subprefect printr-o decizie luată în ședința de Guvern de pe 21 mai 2020. Nominalizarea va deveni oficială din momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial al României.

Adina Gîrjan va ocupa astfel cel de-al doilea post de subprefect, cealaltă funcție similară fiind exercitată de Marian Tuduran.

Cu o echipă completă de conducere, Instituția Prefectului – Județul Iași se află acum într-o situație inedită din două perspective.

Pe de o parte, pe funcțiile de subprefecți se află Adina Gîrjan și Marian Tuduran, două persoane care au o experiență vastă și îndelungată în această instituție, fiind practic două promovări interne cu puternic caracter tehnocrat și meritocratic.

Pe de altă parte, prefectul Marian Grigoraș, la rândul său cu experiență în funcții publice și cu un pronunțat profil tehnocrat, este singura persoană care ocupă funcția de prefect al județului pentru a doua oară.

Adina Gîrjan este absolventă de sociologie-politologie la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, promoția 2001, după care a urmat un master cu specializarea Sisteme și politici publice locale în cadrul aceleiași universități. După terminarea studiilor universitare a urmat cariera sa de profesionist în administrația publică ieșeană.

Manager public și tehocrat în cadrul Instituției Prefectului – Județul Iași, Adina Gîrjan lucrează aici din anul 2004. A căpătat încredere și experiență în același timp în care și-a consolidat cunoștințele prin stagii de specializare precum cele de manager public, servicii publice ale UE, management strategic, management de proiect, formator, auditor intern pentru sisteme de management al calității, evaluator de proiecte, expert în accesarea fondurilor structurale și coeziune 2014-2020, perfecționare în achiziții publice, control managerial intern, public speaking și prezentări moderne, responsabil protecția datelor cu caracter personal. De asemenea, în perioada 2008-2009 a urmat un stagiu în cadrul reprezentanței West Midlands in Europe (Bruxelles) în afaceri europene.

„Mă bucură decizia Guvernului de a o numi pe Adina Gîrjan în funcția de subprefect al județului Iași pentru că voi face echipă cu o persoană de o integritate și un profesionalism de netăgăduit. Sunt sigur că activitatea în slujba cetățenilor pe care o desfășurăm în Prefectură va avea numai de câștigat în urma acestei numiri”, Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

loading...
Advertisements

Related posts

Două suburbii din Pașcani vor rămâne mâine fără apă potabilă

Marius Parteni

Eliminarea autorizațiilor de construire îi sperie pe membrii Ordinului Arhitecților

Redacția

Judecătorii au respins definitiv cererea de intrare în insolvență a Prest Serv Apa

Răzvan Grecu
Încarcă...