NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Actualitatea Tv, emisiunea „În Obiectiv”: Problema alimentării cu apă a suburbiilor Blăgești și Gâștești trebuie să fie o prioritate după aderarea la ARSACIS

Proiectul aderării municipiului Pașcani la ARSACIS a fost un subiect dezbătut ieri seară în emisiunea „În Obiectiv”, difuzată de postul de televiziune Actualitatea Tv. Cei doi invitați, Ioan Ioniță de la PDL și Neculai Enea PNL, sunt de părere că singura șansă a municipiului nostru de a beneficia de bani pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare sunt fondurile europene.

 

Cei doi au fost de părere că prioritare în realizarea acestor investiții ar trebuie să fie suburbiile Blăgești și Gâștești, dar și eliminarea pierderilor din facturile oamenilor.„Trebuie să scăpăm odată oamenii de pierderi. Aceasta este marea problemă. Cât privește fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pe regiuni, trebuie știut că aceasta este politica la ora actuală”, a susținut Ioan Ioniță. Neculai Enea a salutat decizia primarului Dumitru Pantazi de a supune dezbaterii publice acest proiect insistând pe problemele din cele două suburbii.

„La Blăgești este cea mai mare problemă cu apa potabilă. Pânza freatică este afectată de râul Siret. Cât privește Gâșteștiul, aici fântânile seacă des în perioada secetoasă. Ambele necesită investiții pentru realizarea aducțiunii cu apă”, a declarat Neculai Enea.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

E clar: Taxele și impozitele locale vor crește și la Pașcani. Crește și prețul unui metru cub de gunoi

Marius Parteni

Liber pentru amenajarea cimitirului! Consilierii nu au spus nimic de costul estimat al investiției, care se ridică la 6,7 milioane lei!

Marius Parteni

Gestiune delegată sau gestiune directă? Acestea sunt soluțiile pentru organizarea serviciului de apă-canal la Pașcani!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site