RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Activităţi educative pentru prevenirea violenţei, la Şcoala Gimnazială Lunca Paşcani

Elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială Lunca Paşcani au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o activitate de prevenire a actelor de violenţă, de orice tip.

Iniţiativa a venit din partea Gabrielei Axinte, consilierul educativ al unităţii de învăţământ, după ce a participat la un curs de formare pe aceeaşi temă, desfăşurat în Olanda.

  

Aceasta a organizat o întâlnire cu elevii ciclului primar, prin intermediul căreia i-a familiarizat pe aceştia cu termenii de agresivitate, violenţă şi bullying. Le-a explicat micuţilor formele acestora şi care ar fi cauzele care duc la astfel de fenomene.

Au fost două activităţi, una cu elevii şi alta cu profesorii, ca urmare a cursului de formare desfăşurat în Olanda, cu tema Prevenirea violenţei în şcoală. Resurse pentru profesori şi pentru şcoli, curs finanţat prin proiectul Erasmus Plus. Au participat 12 profesori din ţări ale Europei. Activităţile au fost practice, prin care elevii au fost familiarizaţi cu termenii de agresivitate, violenţă şi bulling, au identificat formele acestora şi au descoperit şi au analizat cauzele lor. De asemenea, au identificat situaţii conflictuale şi modalităţi non agresive de rezolvare a acestora”, a declarat consilierul educativ Gabriela Axinte.

Şi profesorii au fost instruiţi, din acest punct de vedere, pentru a şti să prevină şi să combată astfel de fenomene, dacă vreodată vor fi puşi într-o situaţie care să ceară asta. “Activitatea cu profesorii a constat în familiarizarea cu managementul conflictelor şi cu modalităţile de realizarea a unei strategii de combatere a bullingului în şcoli”, a mai adăugat aceasta.

Conform consilierului educativ al instituţiei de învăţământ, săptămâna viitoare va mai desfăşura o astfel de activitate, de data acesta cu elevi din clase mai mari.

Tot mai multe unităţi de învăţământ organizează activităţi de prevenire a violenţei în şcoli, dar nu numai de acest tip, ca urmare a participării la cursuri de formare prin intermediul proiectului Erasmus Plus. Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială din suburbia Lunca sunt înscrise într-un astfel de program, iar luna viitoare vor pleca, pentru un alt schimb de experienţă, în Finlanda. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Medie de minimum 5 pentru admiterea la liceu

Redacția

Școala Specială Pașcani caută voluntari !

Oana Cordoneanu

Structura anului şcolar a fost modificată. Iată noul calendar al cursurilor şi vacanţelor!

Redacția
Încarcă...