NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

ACCIDENT PE CALEA FERATĂ

Patru persoane, dintre care un copilaș de numai 1 an și 6 luni, au văzut moartea cu ochii în dimineața zilei de ieri, 27 martie.

 

În jurul orei 10:15, conducătoarea auto unui autoturism marca Audi a ignorat indicatoarele STOP și Crucea Sfântului Andrei de la o trecere de nivel peste calea ferată din localitatea nemțeană Preutești, comuna Timișești, iar mașina a fost lovită de un tren care circula pe ruta Pașcani- Târgu Neamț.

  

Impactul nu a putut fi evitat, accidentul soldându-se cu trei victime (un bărbat rănit grav, o femeie și un copil). Potrivit unor surse neoficiale, copilul era într-un scaun special pentru vârsta sa, fapt ce, probabil, i-a salvat viața.

La fața locului au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, polițiștii și ambulanțele SAJ Neamț.

Ne-am deplasat cu o autospecială de capacitate medie, 1 ofiter si 5 subofiteri. Când am ajuns la locul intervenției, victimele erau deja scoase din autoturism. Cele două ambulanțe au preluat o persoană de sex feminin și o persoană de sex masculin, care au fost transportate către UPU din cadrul Spitalului Orășenesc Sfântul Dimitrie Târgu Neamț.

Autoturismul marca Audi a suferit avarii în proporție de 60%, pe partea stângâ- față, ca urmare a impactului cu trenul care circula pe directia Pascani- Târgu Neamț, în zona trecerii peste calea ferată din localitatea Preutești, ne-a precizat cpt. Bogdan Burdulea, comandatul Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț.

Bărbatul de 32 de ani (soțul conducătoarei auto, din Timișești) a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu plagă deschisă. Acum este sub atentă supraveghere medicală.

Conform IPJ Neamț, vinovată de producerea accidentului este conducătoarea auto, care nu s-a asigurat la trecerea de nivel peste calea ferată: Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că o femeie de 32 de ani care conducea un autoturism pe DJ 155 B, nu ar fi oprit la indicatorul STOP și Crucea Sf. Andrei, moment în care a intrat în coliziune cu trenul care circula pe ruta Pașcani – Tg. Neamț.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În continuare, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Încălcarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată, poate produce evenimente rutiere grave, soldate, de cele mai multe ori, cu decesul persoanelor implicate.
Conform prevederilor art. 102 alin. 3 lit. c din OUG 195/2002Rep. „neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune ”, constituie contravenție sancționată cu reținerea permisului de conducere și amendă între 1125 și 2500 de lei.

 

Sursa: ziartarguneamt.ro

Advertisements

Related posts

Un tânăr din Lespezi prins de polițiști după ce a furat un cal cu o căruță

Redacția

IGSU recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni

Redacția

Tentativă de furt dintr-o cofetărie din zona centrală (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site