RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Facebook îşi antrenează inteligenţa artificială cu ajutorul poliţiei

Filmările realizate de camere video purtate de poliţişti vor ajuta AI-ul Facebook să recunoască atacurile armate în clipurile video şi imaginile postate în cadrul reţelei sociale. Facebook a semnat un parteneriat cu Poliţia Metropolitană din Marea Britanie pentru a dobândi acces la filmările realizate cu camerele montate pe echipamentul poliţiştilor.

 În schimb, Facebook va oferi poliţiei gratuit camerele video. Compania americană speră că filmările realizate în timpul antrenării la poligon a poliţiştilor va putea fi folosit şi pentru a antrena inteligenţa artificială în ceea ce priveşte atacurile armate.

  

Facebook vrea ca AI-ul său să depisteze şi să se elimine cât mai repede posibil imaginile şi clipurile postate de atacatori pe reţeaua socială, pentru ca impactul şi răspândirea rapidă a conţinutului violent, cum a fost cazul în atacul de la Christchurch de anul trecut, să nu se mai repete.

În plan secundar, prin acest tip de antrenare a AI-ului, Facebook va mai obţine un lucru. Inteligenţa artificială va putea face distincţia între violenţa reală şi cea din conţinutul fictiv. Astfel, segmentele video din filme şi jocuri nu vor mai eliminate de Facebook din cadrul reţelei sociale ca urmare unei confuzii a AI-ului. Compania condusă de Mark Zuckerberg se află deja în negocieri şi cu autorităţile din Statele Unite pentru a obţine filmările realizate cu camerele poliţiştilor la antrenament.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Related posts

Baron local, condamnat pentru corupție, eliberat din penitenciar

Marius Parteni

Bărbatul din Ruginoasa care și-a decapitat mama pentru că „era plină de șerpi”, arestat! Individul, găsit cu discernământ

Redacția

Miroslovești: Șofer cu dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier

Redacția
Încarcă...