NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Accesul în instituții, interzis persoanelor care au o temperatură mai mare de 37.3 grade Celsius

De astăzi, 15 mai, România a intrat oficial în stare de alertă. Aseară, ministrul de Interne, ministrul Sănătății și șeful DSU au prezentat principalele măsuri care se vor aplica în următoarele 30 de zile.

Una dintre măsurile anunțate a fost cea legată de obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, accesul în instituții nu va mai fi permis persoanelor care au o temperatură a corpului mai mare de 37.3 grade Celsius.

Reguli pentru angajați și angajatori

1. Începând cu data de 15.05.2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

2. Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii economici publici și privați, au obligația organizării activității, astfel încât munca să se desfășoare de la domiciliul angajaților, iar dacă activitatea desfășurată nu permite acest lucru, să ia măsuri pentru:

a) asigurarea triajului epidemiologic constând în controlul temperaturii personalului propriu și vizitatorilor, la punctele de control-acces în incinte;

b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în spațiile de lucru;

c) respectarea regulilor privind desfășurarea activității în birourile cu spații comune (open space) și a regulilor privind funcționarea unităților de cazare în regim hotelier;

d) decalarea programului de lucru, pentru entitățile cu un număr mai mare de 50 de salariați, astfel încât începerea, respectiv terminarea programului de lucru să se realizeze la intervale de minimum 1 oră, pe parcursul a minimum 3 ore, în tranșe de minim 20% din personal.

Distanță minimă de 2 m între oricare două persoane

3. Instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale/de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, iau măsuri pentru organizarea activității, astfel:

a) accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate;

b) să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius;

c) să asigure dezinfectarea suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat/ghișeelor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi seara, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit, pentru prima dată, sub conducerea premierului Ludovic Orban, că, începând din data de 15 mai, se declară stare de alertă la nivelul României, pentru 30 de zile.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

„Relaxarea” din 15 mai are şanse mari să rămână pe hârtie

Redacția

România ar putea avea închisori private, iar condițiile vor fi ca acasă

Redacția

Sedinta de Guvern a fost reprogramata pentru ora 13.00, cu o ora inainte de proteste. Protestul a fost si el devansat la 12.00!

Redacția
Încarcă...