RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A murit tatăl Laurei Cosoi! A fost răpus de COVID-19

Tatăl Laurei Cosoi, marele antrenor Marius Cosoi, a decedat din cauza COVID-19.

Unul dintre cei mai mari antrenori de handbal pe care i-a avut sportul ieșean s-a stins din viață după o luptă cu nemilosul COVID-19.

„Oamenii buni se duc, răpuși de nenorocirea asta căreia nu-i dăm de capăt încă.

Profesorul Marius Cosoi a fost un om dedicat sportului și Iașului. A șlefuit nenumărate talente în handbal și baschet, masculin și feminin. A condus echipa de baschet fete Politehnica Iași în divizia A.

  

Mi-a fost profesor de sport și, ca extremă stângă, am făcut parte din echipa de handbal băieți a școlii 22, care a jucat în faza regională și cea națională a „Daciadei”, cum se numea întrecerea școlară înainte de ’90.

Din acea echipă, mai târziu, au rămas în handbal componenți ai lui Poli Iași. Era și acum profesor de sport la Colegiul Național. Feciorul meu și colegii săi, chiar dacă nu au făcut sportul cu dumnealui, au avut șansa să cunoască un om pentru care era o bucurie să învețe copiii să iubească mișcarea și jocurile sportive.

Sportul ieșean îi datorează multe și este mai sărac, de astăzi. Drum lin, profesore drag, rămâneți veșnic în amintirea noastră! Condoleanțe familiei îndurerate!“, a scris Cătălin Eugen Caba, vicepreședintele Federației Române de Scrabble.

Marius Cosoi, „un om normal, cu o viață firească“

Laura Cosoi își caracteriza tatăl, în urmă cu câțiva ani, pe site-ul ei, ca „un om normal, cu o viață firească“.

„Tatăl meu este profesor de sport, un om normal, cu o viață firească, președintele clubului de baschet feminin Național Iași. Îi place grădinăritul, are grijă de puii din curte, în fiecare toamnă face vin, iarna merge la munte, în vacanță, vara la mare și în general, duce o viață liniștită“, scria Laura Cosoi despre tatăl ei.

Cine a fost antrenorul Marius Cosoi

Marius Cosoi, tatăl Laurei, a fost sportiv de performanță, profesor de educație fizică și antrenor al echipei de baschet feminin din Iași, ce a a evoluat și în Divizia A.

Ca antrenor de handbal, Marius Cosoi a avut grijă și a creat mulți jucători talentați, ce au ajuns să evolueze în prima ligă.

Ca antrenor și manager de baschet, Marius Cosoi a păstorit timp de mai mulți ani echipa de baschet feminin a Iașului, atât în calitate de antrenor, cât și de director tehnic și director sportiv.

În 2011, când echipa de baschet feminin Politehnica Iași a fost desființată, Marius Cosoi a fost extrem de mâhnit, văzând că munca sa de atâția ani a fost ștearsă cu buretele deoarece nu mai erau bani pentru a ține formația.

În 2017, când era manager al echipei CS Național Iași, Marius Cosoi a avut parte de o nouă supărare. Fără sprijinul financiar din partea primăriei, clubul s-a retras din campionat.

Am făcut tot ce era omenește posibil să țin această echipă în prima ligă. Fără bani, nici măcar în liga secundă nu ne mai putem înscrie. E păcat că un oraș așa mare ca Iașul rămâne fără echipă de baschet feminin“, spunea atunci plin de supărare Marius Cosoi.

bzi

Related posts

Sancţionarea elevilor prin scoaterea de la oră şi trimiterea la colţ, interzise prin lege

Redacția

Franța poate primi acum până la 100.000 de refugiați ucraineni, spune ministrul francez de Interne

Redacția

Ligia Deca, numită ministru al Educației. Decretul, semnat de Iohannis

Redacția
Încarcă...