NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

A facut o avere uriaşă! Dezvăluiri INCENDIARE despre jaful pus la cale de cel mai bogat primar din Iaşi

Situatia incredibila in comuna Halaucesti, unde magistratii au descoperit ca functionarii din subordinea primarului Iosif Anton au fost platiti de foarte multe ori sa lucreze in timpul programului de lucru doar pentru imbogatirea „sefului”.

 

 

  

Potrivit informatiilor detinute de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, Iosif Anton este cel mai bogat primar din judetul Iasi. Potrivit ultimei declaratii de avere facute publica, Iosif Anton detine in proprietate personala 98 de hectare de teren si multe alte proprietati. Nu ar fi nimic in neregula pana aici, orice om are dreptul sa acumuleze bunuri pentru a-si spori confortul, numai ca in cazul lui Iosif Anton, lucrurile sunt extrem de dubioase si asta deoarece cea mai mare parte a averii a fost acumulata imediat dupa ce a iesit primar, adica din anul 2008. Lucrurile sunt mult mai grave, institutii precum Judecatoria Pascani,Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au constatat ca Iosif Anton nu putea acumula o avere atat de mare fara sa se foloseasca de atributiile de primar al comunei Halaucesti. Singura institutie care nu intelege ca lucrurile sunt in neregula la Primaria Halaucesti este Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani, care ezita sa aplice Legea in cazul lui Anton Iosif, desi i s-au prezentat in mai multe randuri dovezi zdrobitoare. 

Primarul retrocedeaza terenurile ca sa-si mareasca mosia

Mai exact, niste cetateni din comuna, precum Alois Cojocaru, au depus mai multeplangeri penale impotriva lui Iosif Anton, in care aratau ca Primaria Halaucesti a devenit o organizatie care deserveste interesele primarului. Plangerile penale se refera in special la faptul ca terenurile de pe vechea mosie Gutzulescu, retrocedate de Primaria Halaucesti, au ajuns in proprietatea primarului Anton Iosif. In plangerile penale se mai arata ca la baza retrocedarilor s-au facut falsuri, iar unii mostenitori au fost conditionati sa vanda primarului suprafetele respective, inainte de finalizarea procedurilor de retrocedare. „Am vorbit si noi cu mostenitorii si cunoastem adevarul. Primarul le spunea ca daca nu-i vand terenurile si cladirile care urmau sa fie retrocedate, nu primesc inapoi nicio palma de pamant. Mostenitorii au cedat si i-au vandut primarului, au fost constransi. S-au facut si documente false la aceste retrocedari”, a spus Alois Cojocaru.

Mai trebuie precizat faptul ca terenurile cumparate de Anton Iosif au fost platite cu banii jos si nimeni nu s-a intrebat atatia ani de zile, adica din 2008, de cand acesta a castigat alegerile din Halaucesti, de unde a avut posibilitatea, cu un salariu mediu lunar de 3.000 lei, sa scoata din buzunare atatea miliarde de lei pentru a achizitiona suprafetele respective. „Dupa ce a dobandit functia de primar al comunei Halaucesti, din anul 2008, numitul Iosif Anton a cumparat prin contracte de vanzare-cumparare mai multe suprafete de teren atribuite mostenitorilor mosiei Gutzulescu, printre care Anca Banu, Gabriela Banu, Radu si Andreas Christofor etc”, se arata intr-o ordonanta a procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani.

Continuarea pe www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Spectacol de colinde și obiceiuri de Anul Nou la Primăria Răchiteni (VIDEO)

Redacția

S-a atribuit contractul pentru renovarea unei şcoli din Tătăruşi

Redacția

Localnicii din Ruginoasa au dansat la Hora Satului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site