RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marele Indiferent

Președintele Klaus Iohannis și-a petrecut din nou câteva ore bune pe terenul de golf la Pianu de Jos, înainte de a porni spre București. Acum două săptămâni, chiar în ziua în care România comemora șase ani de la tragedia Colectiv, președintele a găsit nimerit să se relaxeze tot acolo, la clubul de golf administrat de bunul său amic Werner Keul. De el îl leagă ceva mai mult decât o prietenie. Șeful statului i-a închiriat una dintre casele sale din Sibiu, unde își are sediul firma WK Group SRL, al cărei unic acționar și administrator este Werner Keul.

De ce ne-ar interesa ce face șeful statului cu timpul său liber? Ce relevanță are dacă joacă șah sau golf, dacă se duce sau nu la slujba de duminică, dacă taie trandafiri în grădină sau merge în excursie pe munte? În primul rând, președintele nu este cetățean de rând, iar noțiunea de viață privată, în cazul politicienilor, se restrânge considerabil. Aproape tot ce face șeful statului este de interes public, iar modul în care se relaxează președintele poate fi adecvat sau nu, în funcție de circumstanțe.

Prin forța exemplului, un președinte poate influența societatea inclusiv prin gesturile simbolice făcute în timpul liber.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

CIA i-ar fi dezvăluit lui Zelenski planurile de atac ale președintelui Putin

Redacția

Meta a anunțat abonamentele pentru utilizatorii Facebook și Instagram / Cât trebuie să plătești ca să scapi de reclame

Redacția

USR profită de scindarea liberalilor în formarea Guvernului. Cioloş: Rareş, dacă ai curaj, te aşteptăm la negocieri

Redacția
Încarcă...