RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

996 de români, angajați ai celui mai mare abator din Germania, sunt infectați cu coronavirus

Numărul românilor infectați la cel mai mare abator din Germania se apropie de 1.000. Un bilanț prezentat în urmă cu puțin timp de Ministerul Afacerilor Externe menționează 996 de români bolnavi în rândul angajaților, adică două treimi din numărul total al lucrătorilor diagnosticați cu COVID-19 până acum. În cadrul companiei lucrează 3.969 de cetăţeni români.

Autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei.

Potrivit MAE, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului General al României la Bonn, desfăşurată miercuri, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie.

  

De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 cazuri de infecţie cu COVID-19, majoritatea vizând angajaţi ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbruck.

Până în prezent, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea niciunuia dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective, precizează MAE.

Consulatul General al României la Bonn menţine legătura cu autorităţile locale, reprezentanţii companiei şi cu cetăţenii români şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19, aminteşte Ministerul de Externe.

DIGI24

Related posts

Suspendarea zborurilor România – Spania, prelungită încă 14 zile. Măsuri pentru a nu se repeta situația de pe aeroportul din Cluj

Redacția

România, înconjurată de țări cu instabilitate politică ANALIZĂ

Redacția

Un raid american ucide un lider al Stat Islamic în Siria / Patru soldați sunt răniți

Redacția
Încarcă...