NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

6 ani de ApaVital la Pașcani! Milioane de metri cubi de apă pierduți. Investiții de 2 milioane de euro! (DOC)

Municipiul Pașcani rămâne cu plata ratelor pentru creditul contractat de la Banca Europeană de Investiții, prin care a fost modernizat sistemul de alimentare cu apă, iar cetățenii cu promisiunile că într-un viitor apropiat vor avea parte de servicii de calitate. În tot acest timp, operatorul ApaVital înregistrează pierderi mari, și se laudă că a făcut investiții importante.

Din 1 iulie 2014 ApaVital este operatorul local care funizează apă şi servicii de canalizare cetăţenilor municipiului, conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Dumitru Pantazi. În tot acest timp, preţul apei a crescut, dar atunci când vorbim de furnizarea serviciului de apă, acest aspect lasă de dorit.

De la 1 iulie 2020 noul preţ al apei potabile este de 8.76 lei, care va suporta modificări şi în anii următori. În tot acest timp, operatorul ApaVital înregistrează pierderi foarte mari pe sistemul de alimentare cu apă.

Comform unui raport depus la Primărie, în anul 2016, operatorul a facturat 1,7 milioane metri cubi de apă, faţă de cei 4,6 livraţi municipiului. Vorbim de pierderi de peste 60% din producţia unităţii. Procentele sunt menţinute, aşa după cum se poate vedea din raportul anexat.

În tot acest timp, investiţiile din resurse proprii ar fi fost majore, după cum a susţinut la ultima şedinţă a legislativului local, Mihai Doruș – managerul ApaVital. Conform acestuia, vorbim de peste 2 milioane de euro investiții.

Din nefericire, managerul acestei instituții nu a pomenit nimic despre problemele din zona puțurior de captare ce au dus la sistarea apei sau acele activități din incinta lor.

Mihai Doruș a susținut la ultima ședință de Consiliul Local că persoanele care cred că sunt activități ilegale în zonă, să facă o plângere autorităților competente.

DOCUMENT

loading...
Advertisements

Related posts

Locuințele ANL vor fi predate noilor beneficiari

Irina Gherasim

Primarul a reacționat la articolul din presa județeană în care se acuză că Pașcaniul este ca o republică bananieră: „Asfalt până la vila primarului, gropi și fecale în centru!”

Răzvan Grecu

Unul din cei mai bogaţi primari din judeţ, condamnat de instanţă alături de soţie

Redacția
Încarcă...