RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani anunță că pregătește deschiderea creșei, de la 1 iulie. Reducere semnificativă de locuri

Administrația locală anunță că în această perioadă întreprinde măsuri pentru redeschiderea în condiții de siguranță a creșei  din zona deal, a municipiului Pașcani. Pentru respectarea măsurilor de siguranță impuse, sunt doar 16 locuri disponibile.

Prin intermediul unui comunicat de presă de presă remis redacției, admnistrația locală susține că se fac eforturi pentru asigurarea accesului, în condiții de siguranță.

“Primăria Municipiului Pașcani finalizează pregătirile pentru redeschiderea, în cele mai bune condiții, a creșei din oraș începând cu data de 1 iulie. Activitatea creșei va fi organizată în condiții stricte de igienă și protecție sanitară și în conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Sănătății, Minmăisterului Educației și Cercetării și Ministerului Muncii și Protecției Sociale nr. 1.076 / 4.518 / 3.936 / 2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial luni, 15 iunie (Ordinul poate fi consultat aici: https://bit.ly/2C4j78K). Printre numeroase alte măsuri, Ordinul prevede obligativitatea asigurării în creșe a unei suprafețe de minim 4,5 metri pătrați pentru fiecare copil, a unei distanțe de cel puțin 2 metri între paturi, măsuțe etc. precum și organizarea jocurilor astfel încât copiii să nu se apropie la mai puțin de 2 metri unii de alții. Aceste prevederi presupun reducerea semnificativă, a numărului de copii care pot sta simultan în săli de clasă și de masă, dormitoare și alte spații comune. Cu alte cuvinte, activitatea în creșă este reorganizată în așa fel încât să fie 16 copii”, se arată în comunicatul de presă.

Oficialii instituției îi roagă pe părinții micuților care au frecventat această unitate de învățământ să depună o cerere în acest sens la sediul Creșei de pe strada Sportului din Pașcani. Până în momentul de față sunt depuse 3 solicitări. Programul va fi 07:00 – 17:00. Prețul pe zi este de 7 lei.

  

Măsuri suplimentare pentru evitarea oricărui pericol: Se interzice accesul persoanelor străine în unitate; Se interzice părăsirea incintei unității, pe perioada programului de lucru, de către personalul implicat direct în îngrijirea și supravegherea copiilor.

Related posts

Asigurarea obligatorie a locuinței se scumpește cu 30% de la 1 noiembrie. Nimeni nu își va mai putea înscrie locuința în Cartea Funciară fără poliță

Redacția

Ministrul Agriculturii, invitatul special al „Arenei Culturilor Vegetale” la Târgu Frumos

Redacția

Proiect PNL Pașcani depus pentru adoptarea unui regulament privind animalele de companie, plimbate pe străzile municipiului. Condiții și sancțiuni!

Răzvan Grecu
Încarcă...