RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

5.000 de euro mită pentru construire de hotel: cel condamnat a fost intermediarul

Judecătorii de la Tribunalul Iaşi au condamnat, ieri, la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare un bărbat acuzat că a încercat să ofere mită unor func­ţionari, în speţă arhitectului şef, pentru a obţine mai rapid documentele urbanistice aferente construirii unui hotel în oraşul Podu Iloaiei. 

 

  

Ioan Hristea ar fi încercat să dea o mită de 5.000 de euro în numele omului de afaceri Gabriel Ungurianu, pentru cel din urmă dosarul fiind disjuns. Ungurianu deţine firma Ecocart Holding SRL, unul dintre cei mai importanţi vânzători de echipamente de printat şi copiere din zonă. Firma are mai multe depozite în zona Târgu Frumos, şi în 2017 a început demersuri pentru construirea unui hotel în Podu Iloaiei, lângă drumul european din localitate.

Suma pe care ar fi fost dis­puşi cei doi să o ofere arhitectului şef al oraşului a fost de 5.000 de euro, planul lor fiind însă de­jucat de acest funcţionar de la Urbanism, care a formulat de­nunţ după mai multe tentative de mituire, considerându-se hărţuit.

„În fapt, la data de 21 august 2017, echipa operativă constituită din lucrători DGA sub coordonarea procurorului de caz au organizat şi realizat acţiunea de prindere a unuia dintre inculpaţi, persoană fără calitate specială, în timp ce oferea unui funcţionar dintr-o primărie din judeţul Iaşi, de­nun­ţător în cauză, suma de 22.500 lei, în scopul emiterii unei autorizaţii de construire, fără îndeplinirea condiţiilor le­gale, către societatea comercială administrată de cel de-al doilea inculpat“, au precizat an­chetatorii la momentul trimiterii în judecată. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Tânăr urmărit național și internațional reținut la Moțca în urma unei descinderi a poliției în această dimineață

Redacția

Tânără de 15 ani accidentată de tren în Gara Pașcani

Marius Parteni

Dosarul care i-a speriat pe magistraţii ieşeni: s-au recuzat pe bandă rulantă. Până la urmă, l-au pasat la Paşcani

Redacția
Încarcă...