NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Încep lucrările de reabilitare a Palatului Cantacuzino

Ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul „Reabilitare, conservare și revitalizarea Palatului Cantacuzino-Pașcanu și a terenului aferent” a fost semnat astăzi, la sediul Primăriei Pașcani. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Conform acestuia, lucrările propriu zise vor începe luni, 24 mai, iar finalizarea acestora este așteptată în maxim 24 de luni.

„Primarul Municipiului Pașcani a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitarea a Palatului Cantacuzino. Ele vor începe efectiv pe 24 mai și au ca termen de finalizare 24 de luni, de la această dată. Săptămâna aceasta vom primi ultimele avize de la Ministerul Culturii pentru lucrările argeologice din zonă,” a declarat Alexandru Dandu, purtătorul de cuvân al Primăriei.

Prin proiect se vor realiza: restaurarea generală a clădirii corp C1 – Palatul Cantacuzino – Pașcanu, restaurarea generală a clădirii corp C2 – Clădirea anexă și porticul de legatură, amenajări specifice pentru protejarea și punerea în valoare a unor vestigii istorice și asigurarea condițiilor pentru desfășurarea cercetărilor arheologice, amenajarea terenului aferent și spațiilor adiacente – spațiile adiacente vor conferi monumentului istoric o prezentare adecvată, asigurând un cadru ambiental dimensionat optim, raportat la scara obiectului – reconfigurare și reamenajare alei, spații verzi cu gazon, flori, gard viu, arbori și arbuști, fântână arteziană, bazin decorativ, spații de odihnă, foișor, pergole și iluminat arhitectural exterior.

  

Proiectul de reabilitare este finanțat din bani europeni, iar în perioada următoare va fi organizată o nouă licitație pentru dotarea muzeului, finanțarea fiind tot din bani europeni și pentru această etapă.

Advertisements

Related posts

Iași – PROIECTELE cuprinse în bugetul local. Cele mai mari investiţii: termoficare şi asfaltare

Redacția

Primăria răspunde criticilor consilierului Bodoașcă! (VIDEO)

Ema Roman

Sute de crizanteme plantate pentru înfrumusețarea spațiilor verzi din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...