RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

11 ONG-uri organizează marți un protest la trei ani după mitingul Diasporei din 10 August 2018. Între timp, DIICOT a ucis dosarul, care se plimbă la nesfârșit între instanțe

Foto: Fosta șefă DIICOT, Giorgiana Hosu, numită în funcție de Klaus Iohannis în ciuda avizului negativ al CSM

Mai multe ONG-uri și asociații organizează marți, 10 august, un protest față de tergiversarea dosarului care anchetează capii Jandarmeriei, acuzați de reprimarea violentă a mitingului Diasporei de acum exact trei ani. DIICOT, sub conducerea fostei șefe Giorgiana Hosu, numită în funcție de președintele Iohannis la propunerea ministrului Cătălin Predoiu, a vrut să închidă dosarul. Acum, dosarul se plimbă la nesfârșit între instanțe.

Evenimentul de marți e organizat sub sloganul ”Vrem vinovații pentru 10 August 2018”.

Protestul din 10 august 2021 este organizat de 11 organizații și asociații: Corupția ucide, Declic, Aradul Civic, Geeks for Democracy, Rezistența Civică Galați, Voluntari în Europa, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Evoluție în Instituție, Inițiativa România, Insistăm, Rezistența.

În manifestul evenimentului, organizatorii trec în revistă câteva nume ale celor care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu episodul 10 August 2018:

  

”Sebastian Cucoș, Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan, șefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cât și colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiți pentru violențele pe care le-au săvârșit în stradă. Lui Carmen Dan, ministrul de Interne de pe atunci, nu i-a fost atribuită nicio pedeapsă pentru folosirea Jandarmeriei ca armă în razboiul pe care îl purta puterea cu protestatarii. Legatura cu Liviu Dragnea nici măcar nu a fost stabilită de către anchetatori. Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat dosarul, a restituit telefoanele părților implicate fără să facă o percheziție informatică. Efectul acțiunii sale poate duce la neclaritatea probelor rămase și la soluționarea cazului superficial, fără ca vinovații să fie pedepsiți în conformitate cu actele lor. Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT, cea care a instrumentat cu rea voință dosarul #10august, astfel încât acesta a fost clasat, s-a pensionat recent, la vârsta de 49 de ani”, transmit organizatorii.

g4media

Related posts

Hotel pentru insecte, la Iași (VIDEO)

Redacția

Ziua Naţională a Ambulanţei. Sirenele vor suna la ora 10.00 în toată ţara

Redacția

Sărbătoarea Roadelor la Mircești, pe 15 octombrie (GALERIE FOTO)

Carmen Bălăceanu
Încarcă...