RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

10 lucruri ciudate pe care nu le ştiai

În lume există mai multe lucruri ciudate şi puţin cunoscute. Trăim cu impresia că le cunoaştem însă există posibilitatea să fim surprinşi atunci când auzim lucruri banale de care nu aveam habar. Uneori, lucruri mici şi comune ne pot uimi. Aici sunt 10 ciudăţenii la care unii s-ar putea să nu se fi gândit

  

 

1.Hrănirea raţelor cu pesmet este nesănătoasă pentru ele. Deşi ar părea surprinzător, pesmetul este dăunător pentru raţe. Este o mâncare nocivă pentru metabolismul lor.

2. Ei bine, dacă nu ştii, ar trebui să afli că ”fructul oprit” în grădină Eden nu a fost un măr

Potrivit Cărţii Genezei, nu există nici o menţiune în ea cum că fructul interzis ar fi fost mărul. Dar, având în vedere că forma latină a cuvintelor care descriu răul este similară cu cea a cuvântului măr, este posibil ca mărul să fi fost preluat drept ”obiect al discordiei”.

3. Când se îneacă, oamenii sunt incapabili să ceară ajutor. Când sunt în situaţia de a se îneca, oamenii se simt epuizaţi şi fără suflare. Din acest motiv, ei devin neputincioşi şi nu pot cere ajutor.

4. Acvariile mici pot fi periculoase pentru peşti. Din cauza spaţiului ocupat de mecanismele de filtrare a apei şi oxigenare, peştii se pot simţi congestionaţi. Deci nu este un habitat potrivit pentru ei.

5. Antibioticele nu te vindecă de viroze. Antibioticele omoară bacteriile, nu viruşii, iar viruşii sunt responsabili de viroze şi gripă. Deci antibioticele s-ar putea să nu te ajute în caz de răceală.

6. Încercaţi să mestecaţi şi să înghiţiţi aspirină când simţiţi că aveţi un atac de cord.

Aspirina îţi face sângele mai subţire şi reduce cheagurile de sânge. Este mai bine să mesteci aspirina înainte să o înghiţi pentru că în stare pudră ajunge mai repede în sânge.

7. Păianjenii cu picioare lungi nu te pot omorî. Staţi liniştiţi, sunteţi în siguranţă. Nu vă fie frică de păienjeni chiar dacă vă muşcă, vă puteţi alege cu o mică senzaţie de usturime, dar nu veţi muri.

8. Claudette Colvin a fost prima care a pornit o mişcare împotriva ”albilor”.

9. Sângele care îţi curge în vene nu este albastru sau negru.Este chiar roşu. În funcţie de reflexie şi absorbţie poate părea albastru sau negru.

10. Frankenstein a fost literalmente un om de ştiinţă. Frankenstein nu a fost un monstru, el este cel care a creat ”personajul Frankenstein”.

Sursa: Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pierdut ștampilă R.A.G.C.L Pașcani, NR.1,format rotund, diametru 3 cm

Redacția

MAE: Atenționare de călătorie: Se închid aeroporturile Erbil și Slemania din Regiunea Kurdistan – Irak

Redacția

“Vrem apă să ne spălăm şi lumină să învăţăm”. Revolta studenţilor de la Iaşi în anul1987

Redacția
Încarcă...