NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Joi – şedinţă de Guvern; se va aproba suplimentarea bugetului MS pentru achiziţionarea de vaccinuri DTPA

Executivul va aproba în şedinţa de joi alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, notează Agerpres. Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu suma de 9.984.000 de lei, banii urmând a fi utilizaţi pentru achiziţionarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA, prevăzut în calendarul naţional de vaccinare, pentru implementarea Programului naţional de vaccinare.

În şedinţa de Guvern va fi aprobată, tot prin hotărâre, scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru organizarea unor centre de vaccinare la punctele de trecere a frontierei în judeţul Suceava, în vederea operaţionalizării unor centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul autorităţii publice locale din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti şi pentru organizarea corespunzătoare a punctelor de vaccinare şi triaj în cadrul unor unităţi sanitare din judeţul Mureş.

Pe agenda reuniunii guvernamentale figurează şi un proiect de hotărâre privind declasificarea informaţiilor clasificate secrete de stat cuprinse în documente emise în perioada 1956 – 1989 de structuri ale Departamentului Securităţii Statului, aflate în gestiunea Ministerului Apărării Naţionale.

Tot printr-o hotărâre va fi aprobată declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani, adoptată tacit de senatori

Redacția

Sunt familii care au cumpărat zeci de cutii de Paracetamol. Apel disperat: Nu mai credeți prostiile despre medicamente miraculoase!

Redacția

Stéphane Séjourné, consilier apropiat al președintelui Macron, singurul candidat pentru funcția de președinte al Renew Europe

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site