NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Decizia Curții Constituționale a Poloniei: Premierul Morawiecki va lua cuvântul în Parlamentul European

​Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, urmează să ia cuvântul marţi în faţa eurodeputaţilor în legătură cu decizia controversată a Curţii Constituţionale a ţării sale de a contesta supremaţia dreptului european, au făcut cunoscut miercuri guvernul polonez şi Parlamentul European, notează AFP, preluată de Agerpres.

Liderul conservator naţionalist i-a adresat această cerere preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, pentru “a prezenta poziţia Poloniei” într-o dezbatere programată, a indicat pe Twitter purtătorul de cuvânt al premierului polonez, Piotr Müller.

Prim-ministrul “va participa la sesiunea plenară de la Strasbourg, la 19 octombrie, la ora 9”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al lui David Sassoli.

Tensiunile dintre Varşovia şi Bruxelles au crescut de aproape o săptămână după decizia istorică a Curţii Constituţionale a Poloniei, apropiată partidului la putere şi solicitată de şeful guvernului, hotărând că anumite articole din tratatele UE sunt “incompatibile” cu Constituţia ţării.

  

Proteste în Polonia și critici din UE

O punere în discuţie a supremaţiei dreptului european şi competenţei Curţii de Justiţie a UE care a suscitat reacţii de condamnare din partea Comisiei Europene, unor state membre ca Franţa şi Germania, precum şi a deputaţilor europeni.

În faţa temerilor unui “Polexit”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Mirel Rădoi, dezamăgit de modul în România a pierdut în fața Germaniei: “Lucrurile astea sunt foarte uşoare și mi-e greu să accept”

Redacția

199 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru cei care nu au respectat măsurile împotriva COVID-19

Redacția

Marea găselniţă pentru a scăpa de executare: un divorţ rapid la mediator şi un nou credit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site