RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Decizia Curții Constituționale a Poloniei: Premierul Morawiecki va lua cuvântul în Parlamentul European

​Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, urmează să ia cuvântul marţi în faţa eurodeputaţilor în legătură cu decizia controversată a Curţii Constituţionale a ţării sale de a contesta supremaţia dreptului european, au făcut cunoscut miercuri guvernul polonez şi Parlamentul European, notează AFP, preluată de Agerpres.

Liderul conservator naţionalist i-a adresat această cerere preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, pentru “a prezenta poziţia Poloniei” într-o dezbatere programată, a indicat pe Twitter purtătorul de cuvânt al premierului polonez, Piotr Müller.

Prim-ministrul “va participa la sesiunea plenară de la Strasbourg, la 19 octombrie, la ora 9”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al lui David Sassoli.

Tensiunile dintre Varşovia şi Bruxelles au crescut de aproape o săptămână după decizia istorică a Curţii Constituţionale a Poloniei, apropiată partidului la putere şi solicitată de şeful guvernului, hotărând că anumite articole din tratatele UE sunt “incompatibile” cu Constituţia ţării.

  

Proteste în Polonia și critici din UE

O punere în discuţie a supremaţiei dreptului european şi competenţei Curţii de Justiţie a UE care a suscitat reacţii de condamnare din partea Comisiei Europene, unor state membre ca Franţa şi Germania, precum şi a deputaţilor europeni.

În faţa temerilor unui “Polexit”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Firea: Avem pregătite pentru cazarea refugiaţilor toate taberele pentru tineret din judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Rep. Moldova

Redacția

Parlamentul limitează perioada în care ONG-urile pot ataca documentele pentru construcții

Redacția

Florin Cîțu: Premierul cu ministrul Muncii și ministrul Finanțelor pot merge la Bruxelles, cu argumente, să obțină o renegociere a PNRR. Dacă ei reușesc, noi vom susține

Redacția
Încarcă...