RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

„Şmecherie“ cu banii de înmormântare: un escroc a fost condamnat, un altul a murit

 

Cei doi hoţi au păcălit doi soţi pensionari de banii de înmormântare după ce le-au spus că sunt de la ferma la care au pământul în arendă şi că vor să le dea bani n scopul era să vadă unde-şi ţin pensionarii economiile.

  

Curtea de Apel Iaşi a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare un bărbat de etnie romă care, alături de un prieten, a înşelat doi pensionari de o sumă importantă de bani. Adrian Stamate trebuie să achite 17.000 de lei către victimele sale, amicul său cu care a comis fapta, Mihai Nunucă, murind în timpul procesului.

Cei doi ar fi comis fapta pe 17 ianuarie 2015, la orele dimineţii, atunci când au abordat doi soţi din Osoi.

„Unul dintre cei doi a afirmat că este un reprezentant al fermei unde are terenul în arendă şi i-a cerut persoanei vătămate să-i schimbe o bancnotă de 200 lei, sens în care a scos din buzunar bancnota de 200 lei şi i-a dat-o acesteia, cerând rest 100 lei. D.E. a mers în casă şi a umblat într-o valiză, încuiată cu lacăt, în care se afla o pungă, care conţinea suma totalã de 17.000 lei, de unde a luat o bancnotă de 100 lei, pe care i-a dat-o persoanei ce a pretins că este reprezentantul fermei, respectiv inculpatului Stamate Adrian“, se arată în motivarea primei instanţe.

Stamate intrase în casă după proprietar şi, profitând de neatenţia acestuia, a sustras punga în care se aflau 17.000 de lei. Ulterior, ambii indivizi au urcat în maşină şi au plecat.

Bătrânii şi-au dat seama că au fost păgubiţi după ce escrocii au plecat. Stamate nu a recunoscut fapta în timpul procesului, spunând că era plecat în străinătate la momentul faptei.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Pericol pentru şoferi la calea ferată de la Blăgeşti!

Ema Roman

Bărbat din Cotnari condamnat la închisoare pentru că a condus băut

Redacția

Femeie de 33 de ani din Heci moartă în condiții suspecte. Familia a mai pierdut acum câțiva ani un copil, care a fost înjunghiat

Oana Cordoneanu
Încarcă...