RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Educaţiei şi a Profesorului sărbătorită inedit la liceele din Paşcani


Data de cinci octombrie, care marchează Ziua Mondială a Educaţiei şi a Profesorului a fost sărbătorită printr-o paletă de activităţi, la liceele din oraş.

Participând la dezbateri, programe artistice sau vizionând filme documentare, elevii au petrecut ziua de astăzi aşa cum se cuvine, şi anume într-un mod educativ.

La Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”, calendarul de astăzi a constat în peste 50 de activităţi cu numeroase tematici, toate desfăşurându-se în spiritul ideei conform căreia “Educaţia nu este pregătirea pentru viaţă, ea este viaţa însăşi”.

  

“Sunt cel puţin 55 de activităţi, dintre care mese rotunde, prezentări power point despre societate şi educaţie şi multe altele. Au fost şi vizionări de filme şi urmează activităţi care să ilustreze imaginea dascălului de altă dată, comparativ cu cea a dascălului din zilele noastre, a declarat Carmen Dimitriu, director al Colegiului Naţional Mihail Sadoveanu din Paşcani.

Totodată, la orele amiezii, Consiliul Elevilor a  organizat un training menit să furnizeze secrete despre arta oratorică, denumită şi arta vorbitului în public.

Atmosfera de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani a fost astăzi una încărcată de emoţi, atât pentru elevi cât şi pentru cadrele didactice faţă de care aceştia şi-au arătat toată recunoştinţa.

În spiritul sărbătorii a fost organizată activitatea “Profesorul îţi dă aripi… tu dă-le culoare!”. Postit-uri colorate au fost lipite peste tot, pe ferestrele holurilor şi pe uşile de la cabinetele profesorilor, având înscripţionate mesaje pentru acestea.

“Este o ocazie ideală pentru ca toţi participanţii la actul educaţional, elevi, părinţi, profesori dar şi alţi reprezentanţi ai “cetăţii”, să se bucure împreună şi să-şi exprime recunoştinţa pentru toate eforturile pe care fiecare dintre ei le depun întru desăvârşirea formării de oameni frumoşi”, se arată în comunicatul emis de către Elena Raicu, purtătorul  de cuvânt al instituţiei de învăţământ.

În cadrul evenimentului participanţii au avut ocazia să-i cunoască pe câţiva dintre foştii elevi ai colegiului, vizionând filmuleţe cu mesaje de la aceştia sau ascultându-le confesiunile chiar în sala de clasă. De asemenea, au dezbătut împreună ce înseamnă să fii de nota 10 în ceea ce faci.

Şi şcolarii de la Liceul “Miron Costin” au petrecut această zi, în cinstea dascălilor, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi cântându-le acestora melodii reprezentative acestei zile. 

Acestea fiind spuse, cu siguranţă Ziua Educaţiei nu a trecut neobservată la Paşcani, dimpotrivă, a fost intens fructificată prin intermediul a zeci de activităţi tematice.

 

 

Related posts

Comisia Europeană: Învățământul online poate adânci și mai mult inegalitățile deja mari între elevii români

Redacția

Elevi și profesori de la Colegiul „Unirea” au vizitat Portugalia în cadrul proiectului Comenius

Redacția

Sindicatul ”Spiru Haret” a câștigat procesele privind dobânda pe care statul român trebuie să o plătească profesorilor

Răzvan Grecu
Încarcă...