NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zelenski face apel la Occident să își închidă granițele pentru ruși timp de un an: „Să trăiască în propria lor lume”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu pentru Washington Post că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este “cea mai importantă sancțiune”.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

Zelenski cere această soluție dacă Rusia continuă să anexeaze mai multe teritorii ucrainene. El a spus că rușii ar trebui “să trăiască în propria lor lume până când își vor schimba filosofia”.

  

Liderul de la Kiev a declarat luni pentru The Post că sancțiunile deja impuse Rusiei pentru războiul său neprovocat din Ucraina sunt “slabe” în comparație cu închiderea granițelor pentru cetățenii ruși timp de un an și un embargo total asupra achiziției de energie rusească.

Advertisements

Companiilor aeriene rusești li s-a interzis să survoleze cea mai mare parte a Europei și a Americii de Nord, ceea ce a făcut mai dificilă călătoria rușilor în străinătate. Dar nu există o interdicție generală, așa cum sugerează Zelenski; cetățenii ruși sunt în continuare liberi să solicite o viză pentru a vizita Statele Unite, de exemplu.

Advertisements

Premierul finlandez Sanna Marin a declarat luni reporterilor că, în opinia sa, eliberarea de vize turistice pentru ruși ar trebui restricționată și a cerut o interdicție la nivelul Uniunii Europene.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Liberalii se reunesc în Consiliul Naţional, după demisia lui Cîțu / Pe ordinea de zi – convocarea Congresului extraordinar

Redacția

ULTIMA ORĂ Al cincilea set de sancțiuni pentru Rusia propus de UE: interdicție la importul de cărbune rusesc, excluderea din piețele financiare a unei mari bănci, interzicerea navelor rusești în porturile UE

Redacția

Ungaria dă asigurări că primește neîntrerupt gaz rusesc: „Rușii fac bani, cu mult peste așteptări”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site