NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Zeci de transportatori din județ vor protesta mâine în capitală

Actiune fara precedent in intreaga tara. Maine, mii de transportatori din toata tara vor fi prezenti in Bucuresti pentru a protesta in legatura cu cresterea RCA si a supraaccizei. Transportatorii s-au aratat revoltati de faptul ca sunt nevoiti sa plateasca preturi exorbitante pentru politele RCA si nu numai. Zeci de operatori de transport persoane, cat si alte zeci de firme de marfa vor plecat catre Capitala inca de astazi, acestea urmand a se alatura celor din intreaga tara.

  

Oamenii sunt pusi pe fapte mari si sustin ca nu vor renunta la proteste pana cand nu li se vor satisface toate cererile.

“Din cauza faptului ca valorile RCA au ajuns in unele cazuri si la 20.000 euro pe an pentru un vehicul comercial al carui pret este de 25-30.000 euro, fara ca autoritatea statului sa ia masuri si pentru ca nu s-a renuntat la supraacciza incepand cu 1 ianuarie 2016, transportatorii romani s-au organizat pentru un protest de amploare in Bucuresti, in fata sediului Guvernului din Piata Victoriei, dar si pe centura Capitalei. Mii de vehicule comerciale pentru transport in regim de taxi, pasageri si marfuri vor participa la acest protest cu scopul de a declansa la nivelul Guvernului decizia de reglementare corecta a regimului si valorii asigurarilor obligatorii, precum si renuntarea la supraacciza”, a mentionat Vasile Toma, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport din judetul Iasi.

Transportatorii sustin ca vinovati sunt cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiara, care nu iau masuri, tocmai pentru ca in cazul reducerii RCA scad si veniturile lor.

Advertisements

“Autocarele, camioanele si autovehiculele taxi se vor deplasa din toata tara catre Bucuresti, urmand sa ocupe atat Piata Victoriei, cat si centura Capitalei. Transportatorii solicita coborarea imediata a tarifelor RCA la nivelul generat de contextul economic si social din Romania, coroborat cu demiterea conducerii ASF si renuntarea la aplicarea supraaccizei incepand cu anul viitor. Nu suntem papusarii lor si nu acceptam sa fim tratati de prosti”, a adaugat reprezentantul Asociatiei Transportatorilor de la Iasi.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Comercianții din piețele pășcănene sunt nevoiți să lucreze în condiții grele. Bătrânii care vin din localitățile învecinate înfruntă frigul zilnic ca să facă rost de un ban în plus

Teona Gherasim

Guvernul este așteptat să lămurească situația ajutorului pentru cei cu rate mari la credite

Redacția

Peste 350 de producători agricoli, din județul Iași, au depus documentele de atestare pentru livrarea de produse ecologice pe piață

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site