NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Zeci de amenzi usturătoare în urma unei razii a polițiștilor pășcăneni

Vineri, de la primele ore ale dimineții, aproximativ 30 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Pașcani și ai Secției nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani, au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii contra patrimoniului şi a persoanei, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea celor care comercializează bunuri de contrabandă, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. 

 

S-au efectuat controale în 2 pieţe agro-alimentare, în 2 târguri săptămânale, fiind verificate 21 unităţi de alimentaţie publică şi 7 vânzători ambulanţi. Au fost identificate 2 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

  

A fost constatată o infracţiune natură economică, fiind aplicate 59 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 la Legea nr. 12/1990,  48 conform O.U.G. nr. 195/2002, 2 la Legea nr. 61/1991, iar 2 conform OUG 28/1999, în valoare totală de 19.390 lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării 300 pâini, peste 300 de ţigarete şi aproximativ 2 mc de cherestea.

Au fost reținute în vederea suspendării 2 permise de conducere, ambele pentru viteză.

Cu ocazia controlului efectuat la un magazin  au fost găsite pachete cu ţigări de provenienţă din Republica Moldova şi Ucraina, pe care administratorul le-ar fi deţinut în vederea comercializării. Au fost ridicate în vederea confiscării peste  300 de ţigarete, iar pe numele administratorului s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 70, alin. 3, din Legea 86/2006.

În urma cercetărilor  efectuate într-un dosar penal a fost identificat bănuitul comiterii faptei de furt calificat: un bărbat  de 47 ani,  din jud. Bacău.  Acesta ar fi sustras în noaptea de 12/13 martie 2016 o bicicletă din curtea unei locuinţe din mun. Paşcani. Prejudiciul a fost recuperat, părţile s-au împăcat, iar dosarul penal va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani cu soluţie legală.

A fost depistat un bărbat, de 28 ani,  din  jud. Suceava în timp ce conducea un autoturism, pe DN2, pe raza com. Cristeşti, jud. Iaşi, cu viteza de 124 km/h. Acesta a fost sancţionat conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 945 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

 

 Sursa: IPJ Iași

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

(Video) Scandal în curtea Mitropoliei din Iași.Țigani trântiți pe burtă cu mâinile la ceafă

Redacția

Crima dinaintea nunţii. Dascălul şi-a ucis soţia apoi a cântat psalmi lângă părintele paroh

Redacția

Loteria daunelor în instanţele ieşene. Un pășcănean a stat doi ani de zile după gratii fără să fie vinovat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site