NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Fără apă potabilă în zona deal, până la orele 15.30

În această după-amiază, păşcănenii care locuiesc în zona deal a oraşului nu vor avea apă potabilă, după cum anunţă operatorul ApaVital. Măsura sistării alimentării cu apă a fost luată în jurul orelor 12.30, doar pentru consumatorii din zona deal şi va fi valabilă până la orele 15.30.

 

 

  

Conform purtătorului de cuvânt al operatorului ieşean, este vorba despre o avarie descoperită în cadrul operaţiunilor de verificare şi întreţinere, care se efectuează pe reţelele de canalizare.

Pierderea de apa provenea de la o conducta de azbociment cu diametru de 100 mm, care a fost sparta de prabusirea unei guri de scurgere construita nejudicios deasupra acestei conducte.  

In vederea remedierii avariei trebuie descoperita conducta, prin sapatura, in trotuar si  carosabil.  Din cauza existentei acestor conducte una peste alta precum si a cablurilor electrice)  sapatura se executa manual necesitand atat un timp mai mare de remediere cat si intreruperea furnizarii apei intre orele 12.30-15.30 pentru consumatorii din zona Deal.

Dupa remedierea pierderii de apa va fi nevoie sa reconstruim gura de scurgere, demonstrandu-se inca odata ca elementele sistemelor de apa si canalizare din Pascani cad, rand pe rand, din cauza atat a lipsei de investitii cat si a modului cum au fost construite unele parti ale sistemelor.

Aceasta concluzie este sustinuta de faptul ca prin retelele de apa din Pascani se pierde cca 60% din apa de la sursa iar exploatarea sistemului este generatoare de costuri semnificative, dar si mai important este ca toate acestea duc in final la persistenta unor efecte neplacute asupra utilizatorilor”, anunţă reprezentanţii ApaVital.

 

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Undă verde pentru ”AutoBuzdu lui Morar” pe Esplanada din Vale. Pașcaniul va avea două evenimente majore la diferență de o săptămână între ele

Răzvan Grecu

Concert cu dedicaţie pentru mai marii oraşului?! Păşcănenii de rând spun că n-au reuşit să obţină invitaţii

Marius Parteni

Bărbat din Miroslovești strivit de cal

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site