RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Proiect de sprijin educațional: Ateliere educative pentru elevii de an terminal din Pașcani

Astăzi, Clubul Copiilor din Pașcani a găzduit trei ateliere educative, cu și pentru elevii de clasele a VIII-a și a IX-a.

Este vorba despre un proiect de sprijin educațional, ce are ca obiectiv ajutorarea copiilor pentru a avea performanțe școlare dar și pentru a se comporta adecvat în comunitatea de care aparțin. La activitate au participat și reprezentanți ai Primăriei Pașcani, întrucât tema centrală a fost cetățenia activă.

“Este un proiect al Inspectoratului Județean Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Județului Tulcea. Această activitate de amploare este pe tema cetățeniei active. Participă toate școlile din oraș care au elevi în grupul țintă al proiectului, iar organizatori sunt consilierii tutori ai proiectului, Simina Radu- Iordache Cantacuzino și Petronela Grigoroaia de la Colegiul Unirea”, ne-a declarat Carmen Dimitriu.

  

Totul a debutat cu mesajul de început al unuia dintre organizatorii și tutorii proiectului, directoarea Colegiului “Sadoveanu”, Carmen Dimitriu, urmată de invitata de la Inspectorat, Alla Apopei, cea care este mentorul activității.

“Titlul acestui proiect este “Fii pregătit”, pentru competențele cheie care prevăd rezultate mai bune la examenele de Bacalaureat dar și pentru Evaluarea Națională. Avem un grup țintă numeros, format din elevi din comunitățile rurale dar și din mediul urban, din județul Iași”, a precizat Alla Apopei, inspector școlar, coordonator al activității educative la nivel ISJ, totodată mentorul activității de astăzi.

Peste 100 de elevi au fost angrenați în cele trei workshop-uri în care au lucrat pe baza următoarelor teme: “Eu și comunitatea. Responsabilitate și implicare, cetățenie activă”,  “Cariera mea, informații, oportunități, decizii” și, “Copiii afectați de migrație și drepturile lor”. Profesorii coordonatori ai celor trei grupe de elevi, au fost Petru Pădurariu, Vasilica Dimitru și Radu Ardeleanu, toți de la la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Atelierele au fost interactive și au avut scopul de a-i ajuta pe elevi să identifice singuri problemele comunității, soluții, priorități și modalități de implicare în cadrul acesteia.

Nu în ultimul rând, elevii au învățat că este foarte important să fie responsabili și să aibă o atitudine civică în tot ceea ce întreprind.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Related posts

Competiții de antreprenoriat școlar și de creații științifice și tehnice în cadrul celei de-a XI-a ediții a Concursului Științific Regional „Creativitate în educație și formare profesională”, organizat de Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani (Foto)

Redacția

Elevi de la Colegiul ”Sadoveanu” pe podium la Concursul Național de matematica aplicată ”Adolf Haimovici”

Oana Cordoneanu

Teste pozitive de salivă ale elevilor, infirmate de PCR. Care poate fi explicaţia

Redacția
Încarcă...