NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vremea rece creşte riscul scăpărilor de gaze în locuinţe.Atenţie cum folosiţi aragazul sau centrala termică!

În ultimii cinci ani, la nivel naţional au fost înregistrate 870 situaţii de urgenţă generate de scăpări de gaze sau explozii în locuinţe. În urma acestor evenimente, 40 de persoane au decedat, iar alte 262 au fost rănite.

 

În cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) atrag atenţia cetăţenilor asupra modului de utilizare a aparatelor alimentate cu gaz (aragazuri sau sobe) ori de aprindere a arzătoarelor, întrucât folosirea greşită a acestora generează acumulări de gaz, ce constituie o cauză frecventă a exploziilor. „Fiecare dintre noi trebuie să îşi însuşească şi să respecte în mod riguros instrucţiunile de utilizare a gazelor naturale şi, totodată, trebuie să fim atenţi la manevrele pe care le facem atunci când vrem să aprindem un aragaz sau o sobă alimentată cu gaz”, a declarat Virgil Metea, Director General al E.ON Gaz Distribuţie. „De multe ori exploziile sunt urmate de incendii, ceea ce face ca operaţiunile de salvare a victimelor şi bunurilor materiale să devină foarte dificile. De aceea, e mult mai uşor să prevenim situaţiile dramatice ce pot duce la pierderi irecuperabile”, a declarat colonel Marcel Sorin Lucaciu, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Sunaţi imediat la dispeceratul E.ON

O altă cauză a exploziilor o reprezintă improvizaţiile şi, de aceea, orice intervenţie sau modificare a instalaţiilor interioare de gaz trebuie să fie realizată exclusiv de personal specializat şi autorizat în acest sens. Montarea ilegală de racorduri la instalaţiile de gaz, precum şi alte tipuri de improvizaţii duc, de cele mai multe ori, la pierderi umane şi materiale. Cei de la E.ON Gaz recomandă ca în situaţia în care simţiţi miros specific de gaz, să anunţaţi imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie) sau 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă).

sursa Evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Scenariu de film cu acuzaţii de tâlhărie, şantaj, viol şi o victimă care practica videochat-ul. Atacatorii, achitaţi după 8 ani

Redacția

Copilă opărită, tratată de mamă acasă fără succes

Redacția

Elevii nu vor învăța vineri, 25 ianuarie. Școlile închise prin ordin de ministru

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site