RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Volodimir Zelenski continuă restructurările la vârful puterii: Printre cei demiși, un vechi consilier

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis sâmbătă mai mulți consilieri, printre care unul cu care colabora de cinci ani și care ocupa o funcție de vârf în interiorul administrației sale, relatează Politico. Decizia se înscrie într-o serie de decizii luate în ultimele săptămâni la Kiev, care au dus la demiterea unor oficiali importanți, inclusiv șeful armatei ucrainene.

Volodimir Zelenski a vizitat Brigada 117 Apărare teritorială din regiunea SumîFoto: Ukrainian Presidency / Sipa Press / Profimedia

Zelenski l-a demis pe consilierul principal Serhi Shefir din postul său de prim asistent al președintelui, unde lucra din 2019. Președintele ucrainean a mai semnat demiterea altor trei consilieri, precum și a doi reprezentanți prezidențiali care supravegheau activitățile de voluntariat și drepturile soldaților, potrivit relatărilor din presa ucraineană.

  

Kievul nu a oferit nicio explicație publică privind ultimele decizii care se înscriu într-o etapă de restructurări de anvergură a personalului. în ultimele luni.

Marți, a fost demis Oleksii Danilov, care a ocupat funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare. Danilov a fost înlocuit de Oleksandr Litvinenko, șeful serviciului de informații externe al Ucrainei.

Luna trecută, Zelenski l-a înlăturat pe Valeri Zalujni din funcția de comandant al forțelor armate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Guvernul Austriei, criticat dur de presa de la Viena pentru blocarea aderării României la Schengen

Redacția

Conference League: Echipa lui Răzvan Lucescu, neînvinsă în grupe / Rezultatele serii și echipele calificate

Redacția

Mircea Geoană explică ce a obţinut România după vizita vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, la Bucureşti

Redacția
Încarcă...