RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Vocea colegilor și primul radio școlar din Pașcani

Lăudabilă inițiativă! Colegiul Tehnic CF Unirea are propriul post de radio în școală. “Uniriștii” se pot mândri cu singurul radio şcolar din municipiu, care a început a „emite” de ieri în incinta instituţiei de învăţământ.

 

Elevii au sărbătorit ieri în avans Ziua Națională a României și cu acest prilej au hotărât să facă și marea deschiderea a acestui proiect.

  

Mii de elevi vor putea asculta de azi înainte, pe holurile școlii noutățile care îi vizează și vor putea asculta muzica pregătită sub forma unui playlist chiar de colegii lor.

“Noi suntem norocoși că avem o stație radio deja de câtiva ani la noi în școală. Am decis cu o echipă de elevi să reînviem radioul școlii care a mai funcționat o perioadă scurtă în urmă cu cinci ani. Am creat un jingle de Unirea care se aude periodic și am făcut chiar și o emisiune intitulată <Mândru că sunt român>. Am mers prin fiecare clasă și am cerut copiilor să ne spună gândurile lor despre România și despre patriotism”, ne-a declarat Mihaela Hărățu, profesor de franceză la Colegiul Unire.

Radioul şcolar nu „emite” doar între pauzele dintre ore, ci pe parcursul tuturor orelor de curs, în baza unui program de activitate coordonat de profesorii și elevii implicați.

În program sunt incluse emisiuni pentru elevi, muzică tradițional românească, dar și știri de mare interes.

Proiectul în sine urmărește deplina dezvoltare personală a tinerilor, promovarea activităților desfășurate de ei, difuzarea celor mai noi ştiri locale şi internaţionale şi utilizarea radioului în calitate de sursă informaţională.

Muzica, ştirile şi dedicaţiile difuzate în pauze îi vor face pe tineri să se mai relaxeze după o oră grea de curs. 

Proiectul are drept scop dezvoltarea “uniriștilor”.

Related posts

Camelia Gavrilă s-a suspendat din funcția de șef al ISJ Iași

Redacția

Au început înscrierile la clasa pregătitoare! Câte locuri oferă școlile din Pașcani

Ema Roman

Elevii liceelor “Unirea” și “Miron Costin” Pașcani , dar și directoarea Anușca Mihaela, premiați la “Gala Elevului Ieşean” (foto)

Carmen Bălăceanu
Încarcă...