NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Viitor medic din Iași, face bani de facultate din cântat pe stradă! Ștefan Nechita primește ajutor de la trecători, care cred că e cerșetor. Studentul: „Am preferat să am banii mei”

Ștefan Nechita are 22 de ani și este student în anul IV la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. În urmă cu un an a început să cânte la chitară pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt din Iași. Banii câștigați îi folosea pentru plata taxei de la Facultatea de Medicină Dentară, care este destul de piperată, adică 7.500 de lei. Ștefan Nechita nu are studii muzicale, dar insistă să înțeleagă cât mai bine instrumentul. În perioada în care cânta la chitară, în repetate rânduri, a fost confundat cu un om al străzii care cerșește.

„Pe la 17 ani am început să cânt. Eu am învățat singur să cânt, acasă, nu am făcut cursuri și nu am cântat niciodată în public și totuși voiam să mă fac auzit. Întotdeauna mi-am dorit să fiu independent și de asta am ieșit cu chitara să cânt, pentru a-mi câștiga existența. Oamenii credeau despre mine că sunt sărac și de asta cânt pe stradă. Eu puteam foarte simplu să iau bani de la mama, dar am preferat să am banii mei”, a declarat studentul Ștefan Nechita.

A învățat să cânte singur la 3 instrumente

După ce a început să cânte pe stradă, Ștefan Nechita a fost remarcat și a început să primească oferte de evenimente. Chiar dacă nu are studii în domeniu, talentul lui a fost remarcat și tot mai multe localuri din Iași și-au dorit să îl aibă ca invitat. Una dintre sutele de melodii cântate de Ștefan este „Praf de stele” de la trupa Vița de Vie. Genurile muzicale preferate de băiat sunt: indie-rock, indie-pop, indie-folk și rock alternativ. Trupa preferată a lui Ștefan este Alternosfera, care este o formație de muzică rock. Ștefan cântă pe stradă cam 2-3 ore pe zi și câștigă mai bine decât se aștepta el, dar nu a dorit să indice suma exactă.

„Știu să cânt la pian, chitară și saxofon, dar nu sunt la un nivel foarte avansat. Studiez în continuare aceste instrumente pentru a mă perfecționa. La chitară și pian mă descurc mai bine, însă la saxofon mai am de învățat. Îmi place să știu să fac cât mai multe lucruri și cât mai bine”, a spus Ștefan Nechita.

  

Studentul la Medicină Dentară a făcut parte din trupa „The Crunch”

Pe lângă muzică și medicină, Ștefan este pasionat și de sport. Fiind student la medicină dentară, pe viitor vrea să profeseze în acest domeniu, dar plănuiește să obțină și o diplomă de antrenor personal. Ștefan Nechita nu a mai cântat pe stradă de mai bine de o lună și își dorește să revină cât mai curând, dar în prezent se axează pe studii. La toate instrumentele a învățat să cânte cu ajutorul tutorialelor de pe YouTube. La chitară a învățat să cânte în mai puțin de un an și în viitor vrea să învețe la violoncel.

Ștefan a făcut parte din trupa „The Crunch”, unde a cântat muzică pop și indie, alături de doi colegi. Cele mai multe piese cântate de trupa „The Crunch” erau cover-uri, dar au avut și o piesă, compoziție proprie. Ulterior, trupa a fost desființată. Ștefan Nechita a început să lucreze de la vârsta de 17 ani și așa a reușit să își cumpere toate instrumentele din fonduri proprii. Acesta a lucrat în construcții și o perioadă scurtă ca livrator la domiciliu.

bzi

Advertisements

Related posts

Lista finala a noilor primari din judetul Iasi

Oana Cordoneanu

Absolvenţii de liceu dau piept cu prima probă scrisă

Redacția

Muşuroi uriaş cu furnici, la Ocolul Silvic Iaşi

Redacția
Încarcă...