RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

VIDEO: Spitalul mobil pentru bolnavii de COVID-19 din Lețcani este montat în zonă inundabilă

Spitalul mobil pentru bolnavii de COVID-19 de la Lețcani este montat în curtea parcului agroindustrial Transagropolis. Containerele sunt amplasate pe o platformă pietruită ce prezintă un risc uriaș de inundare și care nici nu pot fi dezinfectate corespunzător. Celelalte componente ale spitalului mobil au plecat, ieri, din Turcia, darea în folosință a unității medicale pentru bolnavii de COVID-19 urmând a avea loc la finalul săptămânii viitoare.

Spitalul mobil pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din comuna ieșeană Lețcani este instalat într-o zonă cu probleme de la parcul Transagropolis din localitate. Plaftorma pietruită ridică mari probleme în ceea ce privește instalarea modulelor spitalului mobil. Decizia privind pietruirea și nu asfaltarea i-a aparținut lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și al Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. Astfel, zona a fost pietruită în loc să fie betonată pe un teren care prezintă risc de inundare.

Ieri, 28 mai, au fost descărcate primele containere ce compun spitalul modular de 250 de paturi pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Platforma pietruită nu poate fi nici dezinfectată în mod corespunzător, riscul fiind unul uriaș de contaminare. În loc să se betoneze în continuare spațiul aflat lângă parcul Transagropolis, s-a ajuns la o soluție mult mai ieftină, aceea de a pietrui restul terenului aflat în zona inundabilă a râului Bahlui. Chiar dacă terenul a fost ridicat la cotă în momentul în care a fost construită clădirea parcului Transagropolis, riscul rămâne unul uriaș. În plus, pe un astfel de teren, igienizarea suprafeței se va face extrem de greu, iar riscul răspândirii virusului COVID-19 poate fi unul extrem de ridicat în loc să fie stăvilit.

Primele module au ajuns la parcul agroindustrial Transagropolis de la Lețcani. Până la finalul săptămânii viitoare, spitalul ar trebui dat în funcțiune

O parte a spitalului mobil pentru tratatea bolnavilor de COVID-19 a ajuns la Lețcani, iar ieri containerele au fost descărcate. La parcul Transagropolis au ajuns Maricel Popa, președintele CJ Iași, și Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, instituțiile care au alocat fonduri către ADI Euronest pentru achiziția unității medicale. „Astăzi am făcut procedurile vamale și am început descărcarea pentru secțiunile tehnice ale spitalului mobil. În tir-urile aflate în parcare se regăsesc, printre altele, laboratorul pentru tot felul de analize, inclusiv PCR și testele aferente. Avem de asemenea containerele de tip morgă, pentru cele 6 specialități cu cabinete medicale de consultații, camere de odihnă pentru doctori și asistenți.

  

De asemenea, sunt containerele de sterilizare, partea de spălătorie, unitatea ISP, rezervorul de apă ce asigură funcționarea spitalului. Estimarea noastră este, dacă se respectă graficul de livrare, astăzi (ieri, 28 mai- n.r.) pornesc spre România și celelalte componente, la sfârșitul săptămânii viitoare să avem totul montat, asamblat și funcțional, urmând să avem între timp și toate avizele de funcționare”, a susținut Alina Popa, directorul ADI Euronest.

Scene penibile cu Maricel Popa în timpul descărcării containerelor spitalului mobil pentru bolnavii de COVID-19 de la Lețcani

În momentul descărcării containerelor din camioane în parcarea de la Transagropolis, Maricel Popa, președintele CJ Iași, a intrat în mijlocul unor scene penibile. Acesta s-a urcat pe un container pentru a fi filmat și pozat cum dă o mână de ajutor celor care descărcau modulele. Fără niciun fel de asigurare, fără a fi vreun muncitor autorizat care să facă acest lucru, Maricel Popa a ținut să se urce pe container pentru a-și face reclamă electorală. De asemenea, unele module aveau deja probleme, fiind fie zgâriate, fie cu componente lipsă!

BZI

Related posts

Factură individuală pentru abonații ApaVital, care locuiesc la blocuri (DOC)

Răzvan Grecu

Pășcănean către primarul Dumitru Pantazi: „Cine a stabilit programul ăsta bizar? Să doarmă copiii de la 12:30 la 15:30, în frig domnule, pe salteluțele alea jos? N-aveți copii, n-aveți nepoți? Să vă fie rușine!!!”

Răzvan Grecu

ANAF ar putea fi obligată să-i consilieze pe contribuabilii pasibili de sancțiuni

Redacția
Încarcă...