RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Ordonanța anti-plastic a fost adoptată de guvern. Ce produse de unică folosință sunt interzise în România / Anunțul ministrului Mediului

Ordonanța de urgență prin care se interzice oficial punerea pe piață a unor produse din platic de unică folosință a fost adoptată miercuri de guvern, fiind transpusă astfel, cu aproape două luni întârziere față de termenul limită, directiva auropeană antiplastic. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că nu poate fi estimată cantitatea de produse din plastic care vor fi scoase de pe piață, menționând că stocurile vor fi epuizate treptat, iar aceste produse vor fi înlocuite cu cele din materiale biodegradabile. El a subliniat că magazinele își pot epuiza stocurile, dar nu mai pot pune pe piață cantități noi. Pe lista prooduselor care vor dispărea se află: bețișoare pentru urechi, tacâmuri, farfurii, paie pentru băuturi sau filtre din plastic pentru tutun.

“Directiva privind plasticul de unică folosintă a fost transpusă în legislatie printr-o Ordonanță care introduce și în România obligațiile pentru reducerea plasticului din natură. Majoritatea deșeurilor din apele maritime provin din plastic de unică folosință”, a spus ministrul Mediului, la finalul ședinței de guvern.

El a precizat că urmează să fie făcute normele de aplicare, cu reguli pentru producători: “Este practic cruciada pornită de Uniunea Europeană împotriva produselor din plastic”.

Ministrul Mediului a mai spus că productia de plastic va fi permisă în continuare,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: Nu susţin introducerea impozitării progresive, până când ANAF-ul nu va fi digitalizat

Redacția

VIDEO Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să crească relațiile cu China la un nou nivel

Redacția

Ciolacu evită un răspuns privind demiterea lui Dîncu

Redacția
Încarcă...